Наши зрители сигнализират за възможна измама с Националното преброяване –

...
Наши зрители сигнализират за възможна измама с Националното преброяване –
Коментари Харесай

Преброител или измамник: Анонимни бележки с номера тревожат хората

Наши фенове алармират за допустима машинация с Националното броене – по вратите се оставят бележки от възможните преброители.

„ За броене – звъннете! “ - тази записка открива Стефан на врата си преди дни. На нея има единствено номер. Без име. По думите му няма характерен знак, че е оставена от представител на Националния статистически институт.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Всеки човек може да напише тази записка и да я остави. После ти да му звъннеш и да кажеш, че през днешния ден и на следващия ден те няма – по този начин може да се злоупотреби с доверието на хората “, изясни мъжът.

Стефан не е единственият. Оставянето на анонимна записка на хвърчащ лист се оказва честа процедура. От Национален статистически институт обясниха, че немалка част от преброителите в действителност оставят такива бележки.
Снимка: btvnovinite.bg

„ Няма проблеми в това, че преброителя оставя бележки. Преброителят по телефона може да си уговори сами среща с лицата – да ги посети, когато е комфортно. Преброителят не може да желае персонална карта, нотариален акт или какъвто и да е различен документ “, прецизират от института.

Борислав Василев е преброител в столичния кв. „ Подуене “. Казва, че рядко някой се съмнява дали в визитата му.

Снимка: btvnovinite.bg

Най-големият му проблем е да се свърже с хората. Към този миг са преброени към 3,5 млн. българи. Вероятно преброяването ще се удължи със седмица.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР