„Нашето съмнение е, че Асен Василев харесва инфлацията, защото с

...
„Нашето съмнение е, че Асен Василев харесва инфлацията, защото с
Коментари Харесай

Асен Василев харесва инфлацията, с едната ръка взема 10 единици, а с другата връща 5: Красимир Вълчев

„ Нашето подозрение е, че Асен Василев харесва инфлацията , тъй като с едната ръка взема 10 единици, а с другата връща 5”, съобщи националният представител пред публицисти.”За последната година и половина кумулативната инфлация по наши планове ще доближи 20%.

Близо 1 милиарда лв. Асен Василев събра от повишаването на тока и 10 милиарда лв. от високата инфлация, за която персонално финансовият министър е отговорен поради закъснелите обезщетения за бизнеса”, сподели още Вълчев.




“Същевременно държавното управление желае заем в размер на близо 8 милиарда лв.. Питаме къде са тези 10 милиарда лв., само че никой не ни дава отговор “, добави още той.

Вълчев разяснява и цените на електрическата енергия.

“Единствената работеща формула е да бъде непокътнато производството на електрическа сила от въглища с понижаване на въглеродните излъчвания, само че ръководещите не мислят в тази посока”, сподели той.

Според него болшинството явно не може да се оправи с Плана за възобновяване и резистентност и поръчката за закупуване на акумулатори за запазване на сила ще се окаже най-скандалния и лобистки план.




По информация на ГЕРБ за него са планувани 1,5 милиарда лв.. Освен това, батериите имат стеснен период на живот – най-много 4 години. „ С реализирането на тези планове ще бъде закрит най-малко един рудник в „ Мини Марица-изток “ и ще бъдат съкратени минимум 3000 души. На процедура на 13 септември 2021 година Кирил Петков и Асен Василев отидоха в Раднево да излъжат миньорите “, добави Красимир Вълчев.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР