Нашето окончателно предложение е за 353,63 лева на мегаватчас. В

...
Нашето окончателно предложение е за 353,63 лева на мегаватчас. В
Коментари Харесай

Директорът на Булгаргаз: Надявам се цената през октомври да бъде по-ниска


Нашето дефинитивно предложение е за 353,63 лв. на мегаватчас. В момента тече съвещание на КЕВР и чакаме решение дали регулаторът ще удостовери тази цена. Но цената ще бъде в този диапазон, който като растеж е с към 18% спрямо цената от август. Надявам се, че цената през октомври ще намалее. Това съобщи в студиото на " Лице в лице " по bTV изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Деница Златева  Деница Златева Деница Златева е длъжностен заместител министър-председател по подготовката на българското.

Златева уточни, че главната цел би трябвало да бъде влизането в употреба на интерконектора с Гърция, което ще даде " глътка въздух " на всички, най-много на бизнеса.

Надявам се този месец да бъде последният, в който означаваме толкоз висок растеж на цените, изрази вяра изпълнителният шеф на " Булгаргаз ".

По тематиката с " Газпром " Златева изясни, че сега сдружението не прави предплатени заплащания, тъй като съветската компания е протекция сметката, по която до момента България плащаше.

На този стадий не сме влезнали в търговски договаряния. Ако се стигне до някаква договореност, " Булгаргаз " ще влезе в тези договаряния като страна по контракта. Ние от " Булгаргаз " желаеме доставки на допустими цени, уточни тя.

Златева направи уточнението, че смяната в метода на заплащане също е предмет на диалози и увери, че договарянията ще се водят единствено за количествата по съществуващия контракт, който е да края на годината.

В умозаключение тя съобщи, че страната ни преглежда всевъзможни разновидности за доставки на газ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР