Нашето дарение на модерна диагностична техника за COVID-19 за България

...
Нашето дарение на модерна диагностична техника за COVID-19 за България
Коментари Харесай

САЩ даряват на България най-бързото оборудване за тестване на коронавирус

Нашето подаяние на съвременна диагностична техника за COVID-19 за България ще помогне за предотвратяването на разпространяването на COVID-19 чрез тъкмо и бързо тестване. Това подаяние показва нашия ангажимент към дълготрайното българо-американско партньорство. Това разгласи посланичката на Съединените щати у нас Херо Мустафа.

Посолството заяви, че държавното управление на Съединени американски щати е дарило средства за пазаруването на диагностична техника за COVID-19 чрез Международната организация за атомна сила. България, която е член на МААЕ от 1957 година, е декларирала тестово съоръжение през проектот, а Съединените щати обезпечават средствата.

Диагностичното съоръжение за България употребява най-прецизна технология за разкриване на съществуващите сега вируси. Оборудването употребява нуклеарна технология за бързото разкриване на ковид, който предизвиква COVID-19. Технологията е позната като противоположна транскрипция с следваща полимеразна верижна реакция в действително време (real time RT-PCR).

Полмеразната верижна реакция в действително време открива съществуването на характерен генетичен материал от всеки патоген, в това число и вирус, който прави допустимо идентифицирането на SARS-CoV2 в границите на часове. RT-PCR е един от най-бързите и надеждни способи на тестване за ковид.

В допълнение на RT-PCR оборудването, България ще получи и диагностични комплекти и образование, материали за биологична отбрана като персонални защитни средства, праймери, сонди и лабораторни шкафове за безвредно анализиране на събраните проби. По-специално комплектът съдържа: персонални защитни средства за операторите по време на вземането на пробите, обработването и тестването; съоръжение за определяне /надграждане на молекулярно диагностициране (термоциклични шкафове, шкафове за биобезопасност и PCR, малко съоръжение като центрофуги, вихрови тръби и други); и характерен диагностичен комплект за разкриване на новия ковид COVID-19 чрез три техники.

Целият комплект ще включва материали, задоволителни за тестването на 2000 проби. Комплектът образува своя лична лаборатория. Този комплект, без консумативите, може да се употребява безсрочно. МААЕ си сътрудничи с Центъра за инфекциозни и паразитни заболявания по образуване на интернационалната доставка на оборудването.

Това е следващото подаяние от страна на държавното управление на Съединени американски щати за България в битката с COVID-19. Посолството на Съединени американски щати е сътрудник в самодейността „ Обединени против COVD-19 “ дружно с Българския дарителски конгрес, Фондация „ Америка за България “ и Американската комерсиална камара в България, които събраха към този момент съвсем един милион лв. дарения за български лечебни заведения, цивилен организации, публични центрове и организации, свързани със общественото предприемачество. Посолството на Съединени американски щати поддържа също по този начин самодейността Standing Together на Фондация „ Америка за България “, която обезпечи 50 000 лв. за доброволчески действия в разнообразни обитаеми места в България. На 16 април държавното управление на Съединени американски щати отпусна 500 000 $ на България за ограничение на разпространяването на COVID-19 в страната. Американското държавно управление обезпечи и 6500 теста за COVID-19 на българския Център за инфекциозни и паразитни заболявания и Военномедицинската академия. Освен това американски компании и неправителствени организации поддържат българските общности като подаряват средства, проби, храна, питиета, медицински консумативи, софтуерни артикули и технологии и други.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР