Нашата цел е не само да ги запазим, но и

...
Нашата цел е не само да ги запазим, но и
Коментари Харесай

Буяр Османи: Подкрепата ни за Украйна е непоколебима

„ Нашата цел е освен да ги запазим, само че и да увеличим вложенията си в защитата до 2,15% от Брутният вътрешен продукт до 2025 г “.

Това съобщи македонският външен министър Буяр Османи преди срещата на външните министри на НАТО, съобщи БГНЕС.

„ Това е историческа среща на министрите на НАТО, освен тъй като НАТО чества 75-ата си годишнина, само че и тъй като с приемането на Швеция укрепваме нашето единение и отбранителни качества като съюз с 32 членки “, добави Османи.

Според него фокусът на РСМ е върху въпросите, които ще дефинират главните резултати от идната среща на върха във Вашингтон през юли.

„ Ключов дневен ред е да надградим груповия си ангажимент за шерване на тежестта, като Северна Македония служи за образец, посредством реализиране на задачата на срещата на върха в Уелс. Нашата цел е освен да ги запазим, само че и да увеличим вложенията си в защитата до 2,15% от Брутният вътрешен продукт до 2025 г “, акцентира министър Османи.

Първият посланик на Северна Македония сподели, че поддръжката на страната му за Украйна остава непоколебима.

„ Единството и решителността ни са мощните ни страни в отстояването на забележителна помощ за Украйна, изправена пред провокациите, подбудени от съветската експанзия. Разбира се, тези провокации имат по-широки последствия, като Украйна е единствено част от империалистическите упоритости на Русия, които заплашват Молдова, Грузия и Западните Балкани. Това изисква синхронизирани старания сред НАТО и Европейски Съюз, като се акцентира неотложността на ускорената европейска и евроатлантическа интеграция за поддържане на груповата ни сигурност “, добави външният министър./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР