Нашата страна не изнасяла, не изнася и няма да изнася

...
Нашата страна не изнасяла, не изнася и няма да изнася
Коментари Харесай

Александър Вучич: Сърбия не е изнасяла и няма да изнася боеприпаси за Украйна

" Нашата страна не изнасяла, не изнася и няма да изнася муниции за Украйна и не съществува документ, който да потвърждава противоположното ", това сподели сръбският президент Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград., заяви държавната радио и телевизионна компания на Белград, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10172
" Продаваме муниции, само че не на Украйна и Русия. Когато продаваме на Турция, Чехия, Испания, е ясно къде може да попаднат и внимаваме за това ", отговори Вучич на въпрос на публицист за изминал документ от Пентагона, в който се твърди, че балканската страна е продавала оръжие на източноевропейската страна.

Документът, резюмиращ това по какъв начин европейските държавни управления са дали отговор на настояванията на Украйна за военни образования и оръжия, е измежду десетките класифицирани документи, оповестени онлайн през последните седмици, като това може да се окаже най-сериозното приключване на секрети на Съединени американски щати от години.

В сряда сръбският министър на защитата Милош Вучевич и външният министър Ивица Дачич също опровергаха изтеклата информация.

Сръбският президент добави, че страната му ще продължи да влага и изнася на всички места, където е разрешено.

Вучич уточни, че Сърбия е военно неутрална и че няма да промени позицията си на боен неутралитет.

„ Няма подмолни игри и измами и не знам какво още. Не, няма да влизаме в НАТО, няма да влизаме в никакъв боен съюз. Искаме сами да пазим земята и небето си “, сподели президентът на западната ни съседка.

Въпреки че Сърбия неведнъж е осъждала в Организация на обединените нации и на други интернационалните конгреси нашествието на Русия в Украйна, до момента не се е включила към западните наказания против Москва.

Белград също признава Украйна за самостоятелна страна в нейната целокупност, а Киев отхвърля да признае независимостта на тогавашната сръбска област Косово, обитаема най-вече от етнически албанци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР