Нашата позиция е ясна и категорична. Това правителство и мнозинство

...
Нашата позиция е ясна и категорична. Това правителство и мнозинство
Коментари Харесай

БСП пред Радев: Агонията може да спре само с предсрочни избори

Нашата позиция е ясна и безапелационна. Това държавно управление и болшинство са нездравословни за страната. Агонията може да бъде прекъсната единствено с предварителни избори. Тази безапелационна позиция изрази беше Корнелия Нинова по време на консултациите с президента Румен Радев. 

Днес Радев към този момент беседва с представителите на „ Възраждане “, а след тях и с БСП.

" Вие ясно позиционирахте своята роля в 49-то Народно събрание като опозицията на тази власт, само че в това време 49-тото Народно събрание има сложната задача да излъчи ново държавно управление. Как оценявате остатъчния политически запас на това 49-то Народно заседание? Наистина да образува стабилно държавно управление, което да взема решение проблеми.

Как преценявате, в случай че се стигне до 3 мандат, ще предложите ли формула за сформиране на държавно управление или оставате на тезата, че решението на тези проблеми се състои в нови предварителни парламентарни избори ", попита Радев водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Нашата позиция е ясна и безапелационна. Това държавно управление и болшинство са нездравословни за страната. Агонията може да бъде прекъсната единствено с предварителни избори ", безапелационна беше соцлидерката. 

Това държавно управление беше основано порочно, като съобщи визиите на хората. Това държавно управление и болшинство, вместо да се борят с мафията и задкулисието, ги изпраха. Корупцията се записва в законите. Приоритетите не са записани ", сподели тя. 

" Шенген по въздух и вода е унизително за България и ни отдалечава от европейската ни същина. Еврозоната се отдалечава като опция, ПВУ не е ревизиран и крие риск. Инфлацията не е понижена - 9,5% за предходната година. 9 месеца посветиха само на разпределение на постовете и властовите позиции. Големите проблеми, които стоят пред България не са решени ", показа още Нинова. 

" Пренесоха властта в Народното събрание, само че убиха парламентаризма. Променят се закони през ден, това е гаранция за неустановеност и неустойчивост. Никой не може да планува и програмира дейностите си - нито бизнесът, нито фамилиите.

Ако това продължи още 9 месеца, това значи още неустойчивост. Не можем да приемем, че се върна моделът на ГЕРБ и Бойко Борисов беше изпран. Ние не виждаме опция в това Народно събрание да бъде решена друга настройка и декларирам, че ние няма да участваме в такава ", заключи водачът на Българска социалистическа партия. 

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР