„Нашата политическа позиция е последователна, еднозначна и вие я познавате

...
„Нашата политическа позиция е последователна, еднозначна и вие я познавате
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Последователна позиция на БСП е, че управлението на Борисов беше задкулисие и корупция

„ Нашата политическа позиция е поредна, еднопосочна и вие я познавате в последните 5 години. За нас ръководството на ГЕРБ с министър председател Бойко Борисов беше задкулисие, паралелна страна и още през 2017 година обществено обявихме, че се крадат 10 милиарда лв.. Последните 5 години неведнъж внасяхме съответни сигнали до българската и европейската прокуратура за подозрения за корупция и искахме следствие по тези случаи. Оценката ни за ръководството на ГЕРБ с министър председател Борисов остава непроменена. " Това съобщи пред публицисти в Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия и вицепремиер Корнелия Нинова във връзка ареста на Бойко Борисов.

„ Що се отнася до юридическата страна, в идващите дни органите би трябвало да си извършат процесуално-следствените дейности и да се срещнем с доказателствата. Очакваме да си свършат работата ", добави тя.

На въпрос дали тези арести се случват, с цел да замаскират нещо друго, Нинова отговори негативно.

„ Ако имате поради диалози за експорт на оръжия за Украйна, за следващ път го споделям, изрично не. Оръжия, муниции, артикули и технологии с двойна приложимост, включително и самолети - изрично не е позицията на „ Българска социалистическа партия за България ". Ние няма да се съгласим с такова решение и няма да го подкрепим. Нашата позиция е, че това е директно замесване на България във войната. Не желаеме да ставаме част от войната, желаеме мир, договаряния, прекъсване на военните дейности и нормализиране на политическия, икономическия и обществения живот ", разяснява Корнелия Нинова.

По тематиката за форсмажора вицепремиерът и стопански министър изясни, че по принцип Българската търговско-промишлена палата издава документ за форсмажор на българските компании и го е правила други пъти. „ За да пристъпи към такова деяние, би трябвало да има акт на държавен орган - министър на стопанската система или Министерски съвет. Аз считам, че в този извънредно комплициран миг не трябва министърът на стопанската система еднолично да взема решение това ", сподели Нинова. По нейните думи изискуемият от закона път е извървян и процедурата по координиране с министерствата е завършила. „ В Министерски съвет коментирахме този случай още преди да го внеса, срещнах сътрудниците с настояването на бизнеса. Всичко това се прави с една цел - да спасим и стабилизираме българската стопанска система и българските компании. Обратното значи банкрути, загуби на работни места, безработица и ниски заплати " добави тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР