Нашата амбиция на глобално ниво като бизнес група е до

...
Нашата амбиция на глобално ниво като бизнес група е до
Коментари Харесай

Нестле с амбиция да постигне нулево въздействие върху околната среда до 2030 г.

Нашата упоритост на световно равнище като бизнес група е до 2025 година да имаме 100% рециклируеми опаковки или такива, които са за повторна приложимост. За същия този интервал желаеме да понижим с една трета използването на пластмаси. Това заяви изпълнителният директор на " Нестле България " Петър Стоилов по време на единадесетото издание на Зеления конгрес на списание " Мениджър ". 

Той регистрира, че все още 89% от опаковките на компанията са рециклируеми или с опция за повторна приложимост. " Нашият блян в дълготраен проект е да имаме нулево отрицателно въздействие върху околната среда. Това обгръща създаването на опаковки на бъдещето: биоразградими пластмаси на биологична основа; повече рециклирано съдържание; елиминиране на проблематичните пластмаси и замяната на опаковки от пластмаса с такива хартиени ", уточни Стоилов и даде за образец диспенсърите за храните на домашни любимци на компанията. 

" Нашият отговор на рецесията COVID-19 е зелен и изчерпателен. Ние промотираме здравословно и стабилно хранене. Това включва създаването на нови здравословни храни със мощен иновационен мащаб. Наш приоритет е и основаването на природосъобразни опаковки. Подкрепяме младите и продължаваме да предлагаме поддръжката си на засегнатите групи от обществото. Естествено желаеме да ускорим дейностите си във връзка с климата и опаковките като цяло ", сподели още изпълнителният директор на " Нестле България ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР