Наша съгражданка се оказа в огнището на заразата и в

...
Наша съгражданка се оказа в огнището на заразата и в
Коментари Харесай

Врачанката, изкарала карантина в Ухан, посочи грешките на европейците при извънредно положение

Наша съгражданка се оказа в огнището на болестта и в Китай, и в Германия и претърпя карантина на два континента.
Да живееш в изолираност - това е нещо, което студентката Преслава Пешкова познава добре. Врачанката бе на специализация в Ухан сега, в който пламна епидемията от COVID-19. Там остава затворена две седмици - през втората, без въобще да излиза, с храна, доставяна до вратата й. Връща се в Германия, където две седмици е под карантина в казарма, преобразена в хотел и има право да излиза единствено за малко пред постройката.
На въпроса по какъв начин китайците и европейците одобряват изключителното състояние, Преслава отговaря, че в Щутгарт хората не одобряват насериозно нещата. Излизат на открито, не носят маски, не съблюдават отдалеченост, изпързват публичен превоз, пазарят. В Щутгарт Преслава даже е станала обект на тормоз поради маската си.
Врачанката е споделила, че в Германия се усеща застрашена, тъй като даже да съблюдава ограничения, има заплаха, излизайки на открито да се ресурси с артикули, да се болести, тъй като другите не ги съблюдават.
Неспазването на рестриктивните мерки Преслава си изяснява освен с лекомислието на европейците, само че и с метода на управляващите, които са оповестили, че е евентуално да се разболеят към 70% от популацията. Тя припомня, че за разлика от Китай, Европа няма ресурса да строи лечебни заведения, да активизира голям брой лекари и да лекува огромен брой пациенти по едно и също време.
Като човек, прекарал повече от месец затворен сред четири стени, Преслава поучава хората да си намерят занимания, до момента в който са вкъщи, с цел да оползотворят, а не да пропилеят времето - да вземем за пример, тя се е записала на онлайн курсове, прави извършения, чете книги, играе настолни игри.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР