Наш професор обясни как детската болница може да бъде построена

...
Наш професор обясни как детската болница може да бъде построена
Коментари Харесай

Професор: Има начин държавната детска болница да се построи по-бързо

Наш професор изясни по какъв начин детската болница може да бъде издигната по-скоро.

Общественият съвет за създаване на Национална детска болница е в непрекъсната подготвеност за среща в институциите, с цел да предложи евентуални решения за детското опазване на здравето. Това съобщи по Българска национална телевизия един от водещите експерти по детска неврология и нас и в югоизточна Европа проф. Иван Литвиненко.

Според него построяването на частно детско лечебно заведение не е вид даже при забавянето на основаването на профилирана държавна болница.

Казусът със градежа на националната педиатрична болница прерасна в скандал, откакто служебният кабинет утвърди градежа на частна, в която беше планувано да има педиатрично поделение, провокира и политически реакции.

Вчера Министерският съвет анулира решението за градежа на многопрофилна болница - " Мама и аз " - ден откакто го утвърди, написа burgas24.bg.

" Първо, тъй като няма тя от кое място да вземе фрагменти. Повярвайте ми, аз не бих отишъл там по ред съображения. Кадри се построяват доста мъчно и тук приказваме за високо профилирана активност, за трето равнище последното, с най-хубавите експерти, с пълномощия, които разрешават решение на най-трудните проблеми. В нашата болница са няколко центъра за лекуване на редки заболявания, разположени с нашите фрагменти, които би трябвало да дадат експертна оценка и да защитят едно лекуване, което коства милиони и това да мине през фонд каса и т. н. Аз се запитвам кой би го правил, в случай че не сме ние. Много е мъчно, това не става за ден, за два ", съобщи пред Българска национална телевизия проф. Иван Литвиненко.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР