Наш политолог сподели какво правителство очаква да бъде излъчено.Възможността да

...
Наш политолог сподели какво правителство очаква да бъде излъчено.Възможността да
Коментари Харесай

Политолог: Очаквам кабинет на малцинството

Наш политолог показа какво държавно управление чака да бъде излъчено.

Възможността да имаме постоянен кабинет не наподобява изключително огромно в светлината на идните локални избори. Това показа в изявление за Nova News политологът Ружа Смилова.

Според нея има късмет да бъде открит общ политически език сред " Продължаваме промяната - Демократична България " и ГЕРБ-СДС, само че не и общ политически кабинет. Очакванията ѝ са по-скоро за кабинет на малцинството въз основата на цели.

Но аз се колебая, че от ГЕРБ ще предложат кабинет на малцинството, по-вероятно е някаква форма на експертен или програмен кабинет, с цел да се надяват на поддръжка от страна на ПП-ДБ. Но това може да се случи единствено когато ГЕРБ изпълни избрани условия, които съгласно мен ще им слагат от ПП-ДБ, тъй като безусловна поддръжка няма, изясни Ружа Смилова.

По думите ѝ е нужно от ГЕРБ на първо място да смекчат тона към своите съперници, с цел да се проведат съдържателни договаряния за сформиране на постоянно държавно управление.

От своя страна математикът проф. Михаил Константинов разяснява, че изборните резултати са били близки до тези на социологическите организации през последния месец. По отношение на локалните избори наесен счита, че вниманието ще бъде концентрирано най-много към София и Пловдив и изрази мнение, че за ГЕРБ ще бъде доста мъчно да задържи столицата.

Проф. Константинов добави още, че рано или късно от НАТО ще стартират да ни " натискат " за сформиране на държавно управление, тъй като Алианса " не може да си разреши да има слаб фланг ".

Подчерта също по този начин, че кабинетът, който ще предложи ГЕРБ, ще бъде политически, тъй като по формулировка " експертен кабинет няма ", написа novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР