Насекоми, кръв и суров мозък може да не ви звучат

...
Насекоми, кръв и суров мозък може да не ви звучат
Коментари Харесай

Учени: Яжте кръв, насекоми и мозък, за да спасите света

Насекоми, кръв и недопечен мозък може да не ви звучат изключително вкусно, само че те са измежду продуктите, с които ние би трябвало да се храним, в случай че желаеме храната ни да бъде устойчива и здрава. Стряскащото за всеки лакомник, а и естествен човек, изказване идва от екип от началник готвачи и учени от Дания.

През 2008 година в датската столица се сътвори неправителствената организация, наречена Нордическа хранителна лаборатория, в която вземат участие няколко датски топ готвачи, известни професори от Университета на Копенхаген, художници готвачи, дизайнери и експерти в региона на образованието. Тяхната цел е да схванат по-добре вкусовия и гастрономически капацитет на Скандинавия.

Почти десетилетие след основаването ѝ задачата на организацията се промени. В момента другите специалисти пътуват по света в опит да основат повсеместен метод към храненето. Такъв, който е здравословен, не води до напълняване и опазва околната среда.

В актуалното общество храната става все по-комерсиализирана. Започваме да губим познание за това по какъв начин се създават някои типове храни. Това е и главният проблем на устойчивото хранене, сподели Робрето Флор от Кулинарни научни проучвания към Лабораторията. Това е голям проблем и ние рискуваме да загубим познания, събирани в продължение на хиляди години.

Учените се пробват да открият хранителния капацитет във всеки тип продукция, в това число инсекти, кръв, рибешка карантия, ферментирали артикули, които са развили друг тип плесени. Идеята е, разкривайки високата хранителна стойност на някои типове храни, да върнат доверието на хората към тях.

В момента учените работят върху това по какъв начин да създадат разнообразни типове инсекти - от мравки до ларви, по-апетитни. Останалите опити на скандинавските учени са съсредоточени върху животинската кръв. Те считат, че съсирената кръв може да се употребява като сурогат на яйцата, което може да помогне на тези, които имат нетърпимост към яйца.

Някои от членовете на лабораторията стигат още по-далеч, като изясняват, че би трябвало да бъде изследван и капацитетът на изпражненията като източник на храна. Основна теза в гнусната им доктрина е фактът, че млади слонове, хипопотами, коали, зайци и панди ядат изпражнения на майка си, с цел да вкарат потребни микроби в храносмилателната си система.

Учените оправдават своите проучвания и с обстоятелството, че Земята е способна да изхрани по настоящия метод на консумация най-вече 10 милиарда индивида – цифра, която ще бъде достигната в идващите 30 години. След това ще настъпи апетит и неизбежна екологична злополука. Според тях точно посредством изобретяване на различни източници на хранене светът ще може да оцелее.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР