Насърчаването и защитата на правата на децата е основен приоритет

...
Насърчаването и защитата на правата на децата е основен приоритет
Коментари Харесай

Мария Габриел: Битката за правата на децата е приоритет за нас

" Насърчаването и отбраната на правата на децата е главен приоритет за България ", пише вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел във фейсбук профила си.

Задълбочаването на съдействието на България с Детския фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ) разискаха на среща през днешния ден вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел и представителят на организацията в София, Кристина де Бройн. Това заяви Мария Габриел във Facebook.

Във фокуса на диалога им са били и психологичното здраве на младежите, образованието и грижата в ранна детска възраст, както и цифровите умения и координацията в границите на световното партньорство за младежта Generation Unlimited.

Насърчаването и отбраната на правата на децата е главен приоритет за България като член на Изпълнителния съвет на УНИЦЕФ за 2023-2025 година и съпредседател на Групата на приятелите за децата и задачите за устойчивото развиване на Организация на обединените нации, написа Габриел в поста си. Очаквам сполучливо съдействие по тези значими тематики и в границите на подготовката на България като претендент за член в Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида за 2024–2026 година, прибавя тя.

България извърши своя първи мандат като член на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида в интервала 2019-2021 година, се показва в информация на уеб страницата на Министерството на външните работи (МВнР). В момента страната ни е член на Изпълнителния съвет на УНИЦЕФ (2023-2025) и на Изпълнителния съвет на ООН-Жени (2023-2025).

Ако бъде определена за член на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида за интервала 2024-2026, България ще работи за: обезпечаването на поддръжка за ограничения и политики, ориентирани към битка с всички форми на дискриминация, назадничавост, расизъм, антисемитизъм и диалект на омразата; за насърчаването на присъединяване на дамите във всички сфери на политическия и публичен живот. Също по този начин ще обезпечи зачитането на правата на всяко дете, в това число като предизвиква универсалния достъп до обучение, посредством възстановяване на учебната среда и обезпечаване на качествено онлайн обучение, в допълнение към обичайните способи на образование, се показва още на страницата на Министерство на външните работи. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР