НАСА се връща към Венера - най-близкият съсед до Земята

...
НАСА се връща към Венера - най-близкият съсед до Земята
Коментари Харесай

НАСА планира две мисии до Венера

НАСА се връща към Венера - най-близкият комшия до Земята и евентуално най-пренебрегваният, след десетилетия, отдадени на проучвания на други светове, заяви Асошиейтед прес.

Новият началник на американската галактическа организация Бил Нелсън разгласи проектите за две нови роботизирани задачи до най-горещата планета в Слънчевата система. Това стана в първото му послание към чиновниците на НАСА.

Целта на тези две задачи е да разберем по какъв начин Венера се е трансформирала в сходен на пъкъла свят, където оловото се топи на повърхността на планетата ", сподели Нелсън.

Мисията "Да Винчи Плюс " ще проучва плътната и облачна атмосфера на Венера в опит да дефинира дали на планетата в миналото е имало океан и е била обитаема. Малък галактически уред ще се потопи в атмосферата й за премерване на газовете.

Това ще бъде първата водена от Съединени американски щати задача в атмосферата на Венера от 1978 година насам.
Другата задача "Веритас " ще изследва геоложката история и ще картографира скалистата повърхнина на Венера.

"Поразително е какъв брой малко знаем за Венера ", сподели ученият от НАСА Томас Вагнер. Той добави, че новите задачи ще дадат визия за атмосферата на планетата, формирана главно от въглероден двуокис.
Всяка от задачите, които са планувани за интервала 2028-2030 година, ще получи по 500 милиона $ за създаването си от стратегия "Дискавъри " на НАСА.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР