НАСА разглежда възможностите за изграждане на лунна интренет мрежа. Целта

...
НАСА разглежда възможностите за изграждане на лунна интренет мрежа. Целта
Коментари Харесай

НАСА планира да изгради интернет мрежа на Луната

НАСА преглежда опциите за създаване на лунна интренет мрежа. Целта е да се реши казусът с незадоволителния достъп до интернет в някои елементи на Съединени американски щати и да помогне за бъдещите задачи на „ Артемида “.

Тази информация е оповестена в ново изследване на галактическата организация, представена от „ Бизнес Инсайдър “.

Програмата „ Артемида “ беше показана предходната година и има за цел да приземи хора на Луната. Планът за нейното реализиране включва първо осъществяване на задача без екипаж към спътника на Земята през 2021 година, последвана от прехвръкване с екипаж през 2023 година и кацане през 2024 година

В поддръжка на плана от НАСА акцентират, че цифровото неравноправие и неналичието на достъп до съответни интернет услуги са социално-икономически проблем в Съединени американски щати, който се е задълбочил след Коронавирус пандемията.

Екип от Изследователския център „ Глен “ на НАСА е направил оценка на наземна мрежа в квартал на американския град Кливланд, с цел да реши по какъв начин би могла да наподобява сходна на Луната. Той съпоставя площта на лунната повърхнина с тази в града, с цел да съпостави техническите провокации, свързани с Wi-Fi мрежата.

Инженерите са открили, че в случай че към почти 20 000 стълба за осветяване или други услуги в Кливланд се прикрепят Wi-Fi рутери, това би могло да обезпечи достъп до интернет на всяко домакинство в даден квартал.

Резултатите от изследването ще бъдат предоставени на тези, които възнамеряват бъдещите задачи на НАСА, на „ Артемида “ и възможни бъдещи планове на базови лагери.

На този стадий всичко е единствено идея, само че екипът на НАСА се надява, че изследването на Wi-Fi може да помогне на общностите с незадоволително обслужване и да им обезпечи благонадежден достъп до интернет.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР