NASA публикува невероятни снимки на свръхзвуковите шокови вълни, които два

...
NASA публикува невероятни снимки на свръхзвуковите шокови вълни, които два
Коментари Харесай

Невероятни снимки показват свръхзвуковите шокови вълни от въздуха за първи път!

NASA разгласява невероятни фотоси на свръхзвуковите шокови талази, които два самолета са образували, до момента в който летят един до различен. Това са първите сходни фотографии (заснети от сходна перспектива). Те са вероятни с помощта на нов метод, създаден от организацията. Неговата цел е да изследва свръхзвуковия поток в действителни условия.

Обект на фотосите са два самолета T-38, преодолели звуковата преграда. Те летят на 10 метра един от различен. Самите фотографии са направени от B-200 King Air на NASA, който се е намирал на 600 метра над тях.

„ Не сме си и мечтали, че фотосите ще са толкоз ясни, толкоз красиви – разяснява Дж. Т. Хейнек от NASA. – С тази актуализирана система ни подобрихме доста скоростта и качеството на изображенията. “

Екипът е употребявал ъпгрейдната камера с широкоъгълен обектив и доста по-голяма памет, което е разрешило снимането на 1400 фрагмента в секунда. Капацитетът за даунлоуд също е усъвършенстван, което значи, че се смъква доста по-голяма информация при всяко прехвръкване.

„ Пред нас се разкриват равнища на физични елементи, каквито никой до момента не е виждал “ – добавя старши откривателят Дан Банкс.

Снимките са освен красиви, само че и потребни. Изследователите ще ги употребяват, с цел да потвърдят дизайна на X-59 QueSST на NASA. Експерименталният аероплан ще е свръхзвуков, само че няма да образува мощния звуков „ Бум! “, присъщ за този вид машини. Това значи, че за него няма да важат сегашните ограничавания за прехвръкване на свръхзвукови самолети над земя.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР