НАСА планира да отправи роувъри към спътник на ЮпитерВ бъдеще

...
НАСА планира да отправи роувъри към спътник на ЮпитерВ бъдеще
Коментари Харесай

НАСА планира да отправи роувъри към спътник на Юпитер

НАСА възнамерява да насочи роувъри към сателит на Юпитер
В бъдеще НАСА възнамерява да изпрати роувъри за проучване на спътника на Юпитер, Европа, само че в този момент би трябвало да се концентрира върху лунните задачи. Това заяви шефът на НАСА Джим Брайденстайн пред студенти от Московския държавен университет.

"На този стадий сме съсредоточени върху задачите на Луната. Европа може да бъде идващият сателит, който ще посетим. Ще изпратим роботи и роувъри. В Конгреса на Съединени американски щати също считат, че Европа е забавно място за научни изследвания", сподели Брайденстайн.

Говорейки за проучванията за живот на Марс, той означи, че в този момент към този момент е известно, че циклите на Марс са съчетани със сезони на тази планета, само че това не значи, че там има живот. "Ако ние можем да открием живот в нашата лична слънчева система, това ще повлияе на по-нататъшното проучване на космоса. Освен това към момента има възможност да открием живот и отвън нашата слънчева система", сподели ръководителят на НАСА.

В отговор на въпроса какво ще се случи след Марс, той означи: "Какво ще се случи след Марс - това ще взема решение вашето поколение". /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР