Нас ни поставят в най-лесната позиция. Върховният ни орган е

...
Нас ни поставят в най-лесната позиция. Върховният ни орган е
Коментари Харесай

Борисов: БСП да си правят правителство, но без ГЕРБ 

" Нас ни слагат в най-лесната позиция. Върховният ни орган е забранил да взимаме решение. До този миг нямаме покана от Българска социалистическа партия. " Това съобщи някогашният министър председател и сегашен водач на ГЕРБ Бойко Борисов в централата на партията, отдаден на реализирането на третия мандат за сформиране на държавно управление, който бе даден на Българска социалистическа партия от страна на президента Румен Радев.

По думите му социалистите в този момент идват на това, за което от два месеца приказват от ГЕРБ. Няма неприятно да има лидерски диспути и ние призовавахме за това. Тогава Корнелия Нинова обаче казвала, че няма да поддържа държавно управление на ГЕРБ, а в този момент - да се съберат водачите, разяснява Борисов.

Ние с държавното управление на проф. Габровски им предложихме отдалечени специалисти, напомни Борисов и добави, че тогава всички партии решили да мълчат. " Продължаваме промяната " и " Демократична България " какво реализираха - декларация с 63 души, дори самата Политическа партия не била в цялостния си състав, с цел да я гласоподава. Може да се беседва, само че нашата позиция ще е доста твърда, тъй като имаме решение на конгреса на партията, акцентира Борисов.

Той уточни, че в тази нелека обстановка, останалите партии имат късмет да си създадат държавно управление. " Демократична България и Политическа партия бяха в държавно управление с тях. Заедно с " Български напредък ", в случай че си намерят и друга поддръжка, а те могат, могат да си създадат държавно управление и без нас. И тук опитът на Демократична България да кажат, че с Българска социалистическа партия не могат... ами те можаха до момента, а в този момент имало червени линии. Вече ги няма тези линии ", безапелационен бе Бойко Борисов.

Той даде образец за разграничителните линии сред градската десница и Българска социалистическа партия за оръжието за Украйна и реакторите за Козлодуй, че към този момент всичко било законно. Оръжието и поддръжката с военна техника за Украйна, това е законно, то няма да стои пред Демократична България и Българска социалистическа партия. Вече има закон и това е завършило. Реакторите за " Козлодуй " не стоят към този момент на вниманието на Народното събрание, те са в закон. Северна Македония я няма като алена линия, те към този момент договарят с Европейски Съюз, с помощта на вас. Преговорите с " Лукойл " - те няма защо да спорят. За Шенген пък имат цялостната ни поддръжка. Така че не мога да ги схвана за какво по този начин срамежливо желаят да се не помни един подобен интервал, заключи Борисов дневния ред на партиите в 48-ото Народно заседание.

" Ако ни поканят на договаряния, ще отидем и това ще чуят ", сподели той, само че изрази подозрение да го създадат. ГЕРБ към този момент свиквали кабинетите да са безлични, тъй като президентът Румен Радев си ръководи еднолично.

" Скандалите в страната са от " Джемкорп " до " Биткойн ", ние се трансформираме от страна на съединението, което прави силата, в страна на агитки - вършим неща, с които караме гласоподавателите да се ненавиждат между тях ", регистрира още Борисов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР