Нарушил ли е президентът Конституцията или законите и защо от

...
Нарушил ли е президентът Конституцията или законите и защо от
Коментари Харесай

Проф. Пламен Киров пред novini.bg: Президентът не е направил никакви нарушения на законите, наблюдаваме политически акции срещу него

Нарушил ли е президентът Конституцията или законите и за какво от ПП-ДБ са недоволни от президента? Има ли риск след последните кавги в политиката всеки да стартира да си споделя " всички са маскари " и изборната интензивност да падне още повече? Разговарям с конституционалиста проф. Пламен Киров. Той е приключил Юридическия факултет на СУ „ Св. Климент Охридски ” през 1985 година и от идната година, та до момента е учител там. От 1995 година до 2006 година е бил член и зам.- ръководител в няколко следващи състава на ЦИК. Бил е парламентарен арбитър от 2006 до 2015 година, също по този начин и представител на България във Венецианската комисия. Специализирал в Гърция, Малта, Холандия и Съединени американски щати. Той е началник на единствената катедра по конституционно-правни науки в България към ЮФ на Алма матер.

Аз съм безапелационен, че няма никакво съображение да се скача против президента и да се подлагат на критика неговите дейности, защото той извърши своето конституционно обвързване и връчи вторият изследователски мандат по този начин както повелява Конституцията. Това, че е изразил свое политическо мнение, считам, че щеше да е учудващо да не изрази такова мнение на фона на изтеклите записи с диалозите, които се водят в една политическа партия. От тях излиза наяве, че някои имали желание да не зачитат законите и стига да се доберели до властта, щели да вършат каквото си желаят с тази власт!

Президентът не може да пренебрегва тези планове, посредством поръчки за непокорство на нормите и законите за политически произволи и чистки, демонстрирани в дебатите във въпросния партиен орган.

Критикуват го, че не бил разгласил в днешния брой на Държавен вестник така наречен " Крумови закони ", само че и това е стихия в чаша вода - ще ги разгласява след три дни в петъчния брой и в това няма никаква драма. би трябвало да разгласява в 15-дневен период от приемането на който и да е закон, с изключение на, в случай че не наложи несъгласие. Така че в този момент той работи в границите на законния период и не виждам никаква драма.
Президентът не е направил никакви нарушавания. Всичко, което следим са политически акции против него. Всеки има право да отстоява свои позиции на митинги, които са позволени по Конституция и няма нищо неприятно в това. Една жълтопаветна политическа групировка тренира години наред това, няма неприятно да го прави и в този момент.

Аз съм срещу това страната да се ръководи със кавги, записи, кавги,

само че в действителност тези последните се оказаха достоверни и предават точната картина на състояло се събитие и същинските планове на една партия, свързани с практикуване на държавната власт. Така че народът би трябвало да проумее ясно за кого гласоподава и какво ще получи вследствие на своя избор. Не виждам нищо неприятно във всичко това. Важно е гласоподавателите у нас малко да се ограмотят и да вземат решение въпросите със средствата на демокрацията, т.е. посредством избори. Като гласоподават по еднакъв метод, ще получават повече от същото. Правилата на демокрацията са елементарни и ясни.

Проблемът идва от това, че тези, които желаят да ръководят страната, не желаят да имат съпротива. Никой да не се опълчва и на най-безумните и незаконни хрумвания и дейности от тяхна страна. Да, но не, не може по този начин и не става по този метод.
 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР