Нарушения при съхраняването на изборните книжа в община Кюстендил не

...
Нарушения при съхраняването на изборните книжа в община Кюстендил не
Коментари Харесай

Венцеслав Механджийски:Нарушения при съхраняването на изборните книжа в община Кюстендил не са открити

Нарушения при съхраняването на изборните бумаги в община Кюстендил не са открити, съобщи ръководителя на ОИК Кюстендил Венцеслав Механджийски.

Проверката беше осъществена тази заран като отговор на конференцията на четирима претенденти за кметове на община Кюстендил, които изразихасъмнения по отношение на процеса по подготовката за предаване на изборните бумаги и материали от ОИК Кюстендил.

Във връзка с изложеното от участниците в конференцията, Общинска изборна комисия - Кюстендил предложения по един акредитиран представител на всички регистрирани за присъединяване в изборите политически партии, обединения, локални обединения и инициативни комитети да участват в постройката на Община Кюстендил за инспекция на безусловно всички изборни бумаги до раздаването им на секционните изборни комисии на територията на Община Кюстендил.

„ На поканата се отзоваха четирима представители и по тяхно предпочитание отваряхме както протоколи, по този начин и чували.Идеята беше да се откри, че няма нарушавания в съхраняването на изборните бумаги и такива не бяха открити. Представителите на партиите, които участваха споделиха, че нарушавания не са открити.Искам да подчертая,че ОИК Кюстендил и община Кюстендил до момента постоянно са работели съзнателно и постоянно ще работим съзнателно и заради тази причина считам, че тези които сътвориха този сигнал би трябвало да се извинят, тъй като нямат никакви учредения.

Относно двата чувала- това не са чували, а са торби.Два са тъй като няма по какъв начин броят на бюлетините да бъде поместен в един чувал и на никое място не е разказано, че е належащо да е една торба.ЦИК дефинира размера на торбата и цвета, нищо останало. Освен това,представете си,че в СИК са единствено дами, като го сложим това нещо в една торба, броят на бюлетините е огромен и тежи, тъй че тези хора няма по какъв начин да ги носят.Така че това не е никакво нарушаване.Това го има и в други общини “, изясни Механджийски.

Той разяснява и изказванието, че членовете на СИК няма да бъдат съпровождани с полиция, когато носят изборните бумаги.

„ Аз нямам спомен да съм казвал, че след привършване на изборния ден СИК може сама да си пристигна с автомобила. В момента съм инструктирал всички членове на ОИК да инструктират секретари и ръководители на комисии, тези които получават изборните бумаги в община Кюстендил да им споделят,че наложително би трябвало да идват с защита от полицията.В момента текат инструктажи, нямам визия за какво това е излязло “, сподели още Механджийски.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР