Народното събрание върна бившия председател на Комисията за енергийно и

...
Народното събрание върна бившия председател на Комисията за енергийно и
Коментари Харесай

НС върна Иван Иванов начело на КЕВР

Народното заседание върна някогашния ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Иван Иванов на управителния пост в регулатора до встъпване в служба на нов началник, съобщи БНР.

Това стана със 132 гласа " за ", 2 " срещу " и 8 " въздържал се ", с което беше подсилен планът за решение на " ИТН " за споразумяване на последствията от решението на Конституционния съд за противоконституционност на избора на Станислав Тодоров за ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране

Решението планува Иван Иванов да реализира функционалностите на ръководител на КЕВР до встъпване в служба на нов началник на регулатора.

Преди гласуването ГЕРБ и Движение за права и свободи приканиха планът да се поддържа. От Българска социалистическа партия оповестиха, че няма да вземат участие в гласуването и няма да поддържат връщането на Иван Иванов на поста ръководител на КЕВР. От " Възраждане " оповестиха, че ще се въздържат.

В пленарната зала се стигна до напрежение и взаимни обвинявания сред някогашните съдружни сътрудници " ИТН " (ИТН) и " Продължаваме промяната " (ПП).
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР