Народното събрание трябва да регламентира обръщенията на президента. Това заяви

...
Народното събрание трябва да регламентира обръщенията на президента. Това заяви
Коментари Харесай

Проф. Ивайло Дичев: НС трябва да регламентира обръщенията на президента

Народното заседание би трябвало да регламентира обръщенията на президента. Това съобщи културният антрополог проф. Ивайло Дичев по БНР.

" Неговото главно пълномощие е да прави обръщения към нацията и към Народно събрание. Имам възприятието, че Румен Радев страда от логорея. Изказва се непрестанно – по всевъзможни въпроси. Погледнете му страницата във фейсбук – всеки втори ден там има някакво послание към нацията. Това не просто води до олекване на президентската институция, само че основава и неспокойствие. Той дава израз на отрицателните си чувства към една или друга част от българските жители ", сподели Дичев.

Той направи паралел сред Румен Радев и някогашния американски президент Доналд Тръмп, който се обръщаше непрестанно към света посредством Туитър.

" Не знам за какво всички медии би трябвало да са задължени да отразяват мислите на Румен Радев, когато му хрумне нещо ", запита още професорът. 

" Ако се върнем обратно във времето, ще забележим, че президентът е атакувал съвсем всички партии. Само „ Възраждане “ остана пощадена ", означи анализаторът.

Проф. Дичев посочи три хипотези, които биха могли да обяснят дейностите на президента:

„ Едната е, че той е съветски сътрудник. Надявам се, че партньорските служби биха го открили, в случай че е по този начин. Втората е, че готви политически план. Опитва се да оглави проруски партии като Българска социалистическа партия и „ Възраждане “. Колкото повече се стачкува против него и му се отделя внимание, толкоз повече го натикваме в ролята на водач на тази група. Третата теза е, че той просто има характерови проблеми и не схваща, че словото му би трябвало да тежи и да сплотява във значимите моменти. Аз призовавам просто да го пренебрегваме “.

Президентът няма властови запас. Той по специалност е популист и буди пристрастености, които сега са доста деструктивни. Трябва да се насочи към предоставяне на положителни импулси, моли проф. Дичев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР