Народното събрание следва да излезе с решение по казуса, което

...
Народното събрание следва да излезе с решение по казуса, което
Коментари Харесай

Министерство на финансите: НС да намери решение за пътната поддръжка

Народното заседание следва да излезе с решение по проблема, което да разреши споразумяване на финансови взаимоотношения според от естеството на всяко едно възлагане, само че и да откри подобаващото решение за продължение пътната поддръжка.

Това съобщи заместник-министърът на финансите Андрей Цеков пред публицисти за идния митинг на пътностроителните компании. Коментарът си той направи преди съвещанието на районна комисия в Народното събрание.

Той изцяло осъзнава сериозността на казуса, който има доста аспекти - на практика и юридически аспект. Практическият проблем е в действителност сериозен дотолкоз, доколкото ориста на последващите заплащания е бил подложен в пълномощията на Народното събрание, изясни Андрей Цеков.

Той уточни, че има една огромна неизясненост по кое време би могло да бъдат определени нови реализатори, които да осъществят настоящото поддържане. Големият проблем пред страната е, че в последната една година не са направени подобаващите стъпки проблемите на пътните компании да бъдат решени. Ние сме изправени в една чрезвичайна обстановка, която най-вероятно ще постанова чрезвичайни ограничения, които са напълно в пълномощията на Народното събрание, акцентира Цеков.

Андрей Цеков също е срещу подписването на празен чек на пътните компании. Нужно е да се произнесат способените органи, които да отговорят дали е законосъобразно възлагането посредством спомагателни изключителни задачи на основни поправки както от позиция на Закона за устройство на територията, само че и от позиция на Закона за публични поръчки. ДНСК и АДФИ са сезирани по случая и би трябвало да се изчака тяхното решение, прикани Андрей Цеков.

Според него районният министър би трябвало да предложи разнообразни решения за пътните компании.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР