Народното събрание ще обсъди на второ четене Законопроект за изменение

...
Народното събрание ще обсъди на второ четене Законопроект за изменение
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Депутатите гласуват на второ четене великденските добавки за пенсионерите

Народното събрание ще разиска на второ четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за бюджета на Държавното публично обезпечаване (ДОО) за 2024 година

Промените са свързани с изплащането на великденски добавки за пенсионерите с пенсии под линията на беднотия, а вносители са Деница Сачева, Йордан Цонев, Теменужка Петкова и Станислав Анастасов от групите на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

В сряда на съвещание на Комисията по бюджет и финанси депутатите одобриха предложение, направено сред двете четения на законопроекта, за разпределяне на великденски добавки в размер на 100 лева. На първо четене в пленарна зала депутатите гласоподаваха размерът на добавките да е 75 лева

Очаква се след гласуването на промените и обнародването им в Държавен вестник, Националният застрахователен институт (НОИ) да изплати великденски добавки на 534 хиляди пенсионери с пенсии под 526 лева, каквато е линията на беднотия в страната.

Вчера съвещанието на Народното събрание завърши за към час и половина, макар добавените три спомагателни точки към програмата. От нея отпадна чуването на служебния министър на финансите, планувано като точка втора от дневния ред за пленарното съвещание в петък.

Депутатите взеха решение да отсрочат чуването на служебния заместник-министър ръководител и длъжностен министър на финансите Людмила Петкова и на служебния министър на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова за идната сряда – 17 април.

Програмата за работа тази седмица не планува постоянен парламентарен надзор. На изключително съвещание на Народното събрание във вторник служебният кабинет, назначен от президента, постави клетва пред Народното събрание. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР