Народното събрание ще има великденска ваканция, решиха депутатите в началото

...
Народното събрание ще има великденска ваканция, решиха депутатите в началото
Коментари Харесай

Депутатите като децата - 10 дни великденска ваканция

Народното заседание ще има великденска почивка, взеха решение депутатите при започване на днешното пленарно съвещание.

След прегласуване депутатите не поддържаха импортираното от ГЕРБ-СДС проекторешение за анулация на великденската почивка на Народното събрание. Предложението на ГЕРБ-СДС поддържаха единствено един народен представител от „ Продължаваме промяната “ и 6-има от „ ИТН “.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова се обърна към сътрудниците си, предполагайки, че несъмнено са изморени, само че означи, че в дневния ред на обществото има значими за решение тематики като ставките на Данък добавена стойност за самун, плодове и зеленчуци и тематиката за районен съд Македония.

„ Всички желаеме да бъдем с околните на великденските празници, само че можем сряда, четвъртък и петък да заседаваме, както и на следващия ден да проведем постоянния парламентарен контрол”, уточни тя.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи съобщи от трибуната, че сходни оферти имат популистки претекстове.

„ Рейтингът на Народното събрание няма да се вдигне с анулация на ваканцията. Да се отнасяме съществено към институцията, в която се кълнем и всички приказваме по какъв начин ще възстановим парламентаризма. Цяла година три Народното събрание към този момент анулират ваканциите, които са традиция в българското Народно заседание с популистки претекстове “, съобщи депутатът от Движение за права и свободи.

Така депутатите ще се завърнат още веднъж на работа чак на 4 май.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР