Народното събрание ратифицира три международни документа, по които България е

...
Народното събрание ратифицира три международни документа, по които България е
Коментари Харесай

Народното събрание ратифицира три международни документа, по които България е страна

Народното заседание ратифицира три интернационалните документа, по които България е страна.

Парламентът одобри на първо и второ четене законопроект за одобрение на Споразумението за осъществяване на Икономически обзор сред Република България и Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР). В мнението на парламентарната Комисия по бюджет и финанси се показва, че правенето на този обзор е наложителна стъпка по пътя на присъединението на България към организацията. Целта му е да се откри положението на стопанската система, финансовата система и на политиките в другите сфери, в границите на които страните, искащи да се причислят към Организацията за икономическо сътрудничество и раз, следва да потвърдят, че се придържат към общите правила на организацията.

Дейностите, които Организацията за икономическо сътрудничество и раз ще извърши в интерес на България според съглашението, са на стойност 1 564 664 лева (800 000 евро) и обгръщат интервала от 1 януари 2022 година до 31 декември 2023 година Средствата са планувани по бюджета на Министерството на финансите за 2022 година, което не води до влияние върху държавния бюджет, се отбелязва в доклаза на Комисията по бюджет и финанси.

Народното събрание ратифицира и Многостранната спогодба за използване на ограничения, свързани с данъчните спогодби, за попречване свиването на данъчната основа и прехвърлянето на облаги, подписана от България на 7 юни 2017 година Ратифицирането й е една от стъпките в подготовката за участие на страната в Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Народните представители поддържаха смяна в Закона за одобрение на Европейската обществена харта (ревизирана). Според вносителя препоръчаният законопроект за в допълнение одобрение на разпореждания може да се преглежда като сериозна стъпка при въвеждането на интернационалните социално-трудови стандарти в следните области: право на професионално насочване и образование, право на обществена сигурност и право на законно работещите мигранти и на техните фамилии на протекция и подкрепяне.

Във времето за парламентарен надзор на въпроси на народни представители отговаряха вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов и министрите Драгомир Заков, Николай Събев и Бойко Рашков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР