Народното събрание прие текст в Бюджет 2023, който задължава работодателите

...
Народното събрание прие текст в Бюджет 2023, който задължава работодателите
Коментари Харесай

Фирми с над 100 служители вече са длъжни да плащат заплатите по банков път

Народното заседание одобри текст в Бюджет 2023, който задължава работодателите с над 100 чиновници да заплащат заплатите им единствено по банков път.

Решението беше взето с промяна на първичното искане на Асен Василев за още по-нисък предел от 50 чиновници.

От мярката са изключени и ресторантьорите и компаниите за кетъринг, за които Министерството на финансите искаше да се вкара обвързване за изсветляване на разноските за личен състав в подмяна на облекчения Данък добавена стойност.

Изискването за банков трансфер на заплатата няма да важи и за служащи, с които е подписан контракт за краткотрайна сезонна селскостопанска работа.

Въвеждането на мярката беше придружено от рецензии за натоварването на чиновниците с спомагателни разноски поради таксите за банковото обслужване на сметките и за неналичието на задоволително банкомати в дребните обитаеми места.

Асен Василев разгласи, че води договаряния с " Борика " за разполагане на терминали в пощеснките клонове, където ще могат да се теглят пари без такса. Очакват се и спомагателни законови промени, които ще задължат банките да не събират такси при разкриване на сметка за заплата или при тегленето на парите.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР