За трети път в Деня на Европа центърът на София

...
За трети път в Деня на Европа центърът на София
Коментари Харесай

В Деня на Европа започва третото издание на Фестивала на светлините LUNAR

За трети път в Деня на Европа центърът на София се трансформира в светлинна изложба под намерено небе.

Едни от най-популярните здания и градски пространства ще бъдат преобразени от 3D мапинг и светлинни съоръжения в границите на третото издание на Фестивала на светлините LUNAR.

Той ще продължи до 12 май, като четирите фестивални вечери ще предложат на публиката опция да се потопи в оживелите здания, паркове и площади, а достъпът е свободен за всички.

Светлинните съоръжения носят и разнообразни послания за тематики като пазването на планетата, силата на персоналния избор, свободата на себеизразяване, софтуерното развиване.

С посланието, че " всеки прекрачен предел е стъпка в незнайното, само че и неповторима опция " 3D мапинг върху фасадата на Националата изложба - Двореца ще подсети, че до европейските избори на 9 юни остава тъкмо месец.

Събитието в 21 ч. ще е кулминационната точка на празничната стратегия по случай Деня на Европа и 20-ата годишнина от най-голямото разширение на Европейския съюз.

На празника, който стартира от 16:30 часа в Градската градина на София, ще бъдат показани културата и традициите на страните, включили се към Европейски Съюз преди 20 години - Кипър, Полша, Словакия, Словения, Унгария и Чехия.

На същото място в 17:30 часа ще стартира концертът " 20 години дружно " с музика и танци, показани от реализатори от разнообразни краища на Европа.

Денят на Европа е празник на Европейския съюз и се отбелязва на датата, на която френският външен министър Робер Шуман прочита историческата декларация за обединяване на Стария континент.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР