Народното събрание прие декларация в петък, с която осъди атаката

...
Народното събрание прие декларация в петък, с която осъди атаката
Коментари Харесай

Без БСП и Възраждане депутатите осъдиха нападението срещу Израел

Народното заседание одобри декларация в петък, с която осъди офанзивата на палестинската паравоенна формация Хамас против Израел . Това стана с гласовете на ГЕРБ, ПП-ДБ, Движение за права и свободи и " ИТН " (ИТН). Българска социалистическа партия и " Възраждане " не бяха в залата и не участваха в гласуването.

В събота Хамас , оповестена от Израел, Съединени американски щати и Европейския съюз (ЕС) за терористична формация, изненадващо Израел. Загинаха повече от 2800 души от двете страни, а Хамас взе близо 150 израелски заложници. Израел положение на война и активизира 300 000 души.

Автори на декларацията са народни представители от парламентарната група на ГЕРБ , " Продължаваме промяната – Демократична България " и Движение за права и свободи .

В текста се прикани интернационалната общественост да бъде солидарна с Израел и напъните да отбрани живота на своите жители.

От решаващо значение е Хамас и всички терористични организации, да бъдат подведени под отговорност за дейностите си, се споделя още в текста.

" В светлината на жестокото, невиждано и смело терористично нахлуване против почтени израелски жители от 7 октомври, ние, като част от партиите и парламентарните групи от страните сътрудници и съдружници на Израел по целия свят, заявяваме съпричастност и непоколебима поддръжка за нашите израелски другари ", се показва в декларацията.
 Израелци и палестинци. Кратка история на един дълъг спор  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР