Народното събрание гласува за създаването на Временна комисия за разследването

...
Народното събрание гласува за създаването на Временна комисия за разследването
Коментари Харесай

След скандал в НС: Комисия ще разследва полицейско насилие над протестиращите през лятото на 2020 |

Народното заседание гласоподава " за " основаването на Временна комисия за следствието на полицейското принуждение върху протестиращи на 10 юли и 2 септември 2020 и подслушването на деятелите. Тя ще е със период на деяние 3 месеца. 

Предложението беше признато с 199 " за " от 208 присъстващи. 

За членове на комисията бяха гласувани Николай Радулов (ИТН), Светлин Митев (ИТН), препоръчан за зам. ръководител, Младен Маринов, Тома Биков, Иван Иванов, Крум Дончев, Атанас Атанасов, Николай Христов, Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

Депутатът от Българска социалистическа партия Стоян Мирчев предложи номинацията на Младен Маринов да се гласоподава настрана. " Смятам, че някогашният Министерство на вътрешните работи министър Младен Маринов е в спор на ползи, защото под негово управление се случваха всички тези безобразия, по тази причина предлагам Народно събрание да гласоподава разделно неговата кандидатура ", сподели от парламентарната естрада Стоян Мирчев. Предложението му беше подложено на гласоподаване и се одобри с гласовете на всички политически сили, с изключение на ГЕРБ. По-рано денем Мирчев репликира Младен Маринов във връзка митингите от предходната година и намесата на полицията в тях. 

" Вие не можете да коментирате полицейското принуждение по време на митингите предходната година. Истината е, че подопечните ви служители на реда не са скачали върху главите на протестиращите, тъй като по този начин е решил един или различен, а тъй като най-вероятно такива като вас са го наредили. Никога няма да забравим това нещо, тъй като вие окървавихте българските митинги. " - беше безапелационен Стоян Мирчев. По думите му Българска социалистическа партия са желали чуване на Маринов в пленарна зала, само че той не се явил.

“Г-н Маринов, вие нямате право да излизате от тази естрада и да говорите за митингите, тъй като вие сте един от виновниците за това, че превърнахте българската полиция в един репресиращ орган против българските жители, които излязоха спокойно да стачкуват ", акцентира Стоян Мирчев.

От ГЕРБ излязоха с позиция, че е неприемливо останалите партии да се намесват в предложенията на други партии. 

След окончателото гласоподаване за основаването на комисията ГЕРБ напуснаха планарната зала и обявиха, че няма да вземат участие в гласуването за основаването на Временна комисия по проверката, в символ на митинг. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР