Народното събрание гласува оставката на министър-председателя Николай Денков. Във вторник,

...
Народното събрание гласува оставката на министър-председателя Николай Денков. Във вторник,
Коментари Харесай

Денков: Прогнозите за фалит на държавата не се сбъднаха, няма и да се сбъднат

Народното заседание гласоподава оставката на министър-председателя Николай Денков. Във вторник, когато се навършиха девет месеца от встъпването на държавното управление в служба, акад. Денков подава оставката си в деловодството на Народното събрание.

На фона на идната ротация, през днешния ден Министерският съвет организира постоянно съвещание. Това е първо съвещание след подадената оставка на премиера.

Преди да се гласоподава оставката, министър председателят Николай Денков излезе на трибуната и срещна народните представители със свършеното през последните девет месеца ръководство на неговото държавно управление.

В речта си акад. Денков уточни, че прогнозите за банкрут не са се сбъднали и няма да се осъществен.

Премиерът на България напомни, че подадената от него оставка е в духа на поетия ангажимент от подписаната декларация сред парламентарните групи на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС отпреди девет месеца, чията съществена задача е била да се излъчи устойчиво държавно управление, към което да се образува конституционно болшинство.

Той прикани сътрудниците в ръководството да продължат по пътя на промените, както са дали обещание на българските жители, като в тази връзка подчертава върху промяната на регулаторните органи.

С подадената оставка насочвам покана договарянията да стартират незабавно. В идващите дни ще представим оценката на министрите в последните девет месеца, съобщи акад. Денков и добави, че държавното управление ще продължи да извършва служебните си отговорности до избирането на идващия състав на Министерски съвет.

По време на дебатите депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски разкритикува премиера Денков, че напусна пленарната зала незабавно след речта си пред Народното събрание и изиска от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков да върне „ премиера-беглец “.

Желязков обаче подсети, че няма пълномощията да задължава министър-председателя да се върне, само че съобщи, че той ще бъде известен.
ТЕМА преди 1 час 678 преди 3 дни 1512 преди 9 дни 2995
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР