Народното събрание експресно приема законови промени, които да важат с

...
Народното събрание експресно приема законови промени, които да важат с
Коментари Харесай

Закон с обратно действие ще спасява санкции за 11 млн. евро по селската програма

Народното събрание експресно приема законови промени, които да важат с противоположна мощ за към този момент наложени наказания по Програмата за развиване на селските региони (ПРСР). По този метод ръководещите се пробват да подсигуряват заплащането на санкции за 11 млн. евро по ПРСР, като половината от които са за къщите за посетители.

Поправките в Закона за подкрепяне на земеделските производители (ЗПЗП) бяха утвърдени на първо четене в сряда. Те бяха незабавно готови, откакто Върховният административен съд (ВАС) разгласи за оскъдна методиката за установяване на глобите за нарушавания по ПРСР.

Съдебното решение отваря опция всички открити извършители да си изискат парите от страната в период от една година. Шанс получаваха и тези от тях, чиито санкции са доказани дефинитивно, поради опция за преразглеждането на глобите заради настъпилите нови условия. По някои каузи даже съдът, базирайки се на нелегитимната методика, към този момент анулира наложени наказания на бенефициенти. Такъв да вземем за пример е казусът с компания " Ейдън 1 ", която е построила къща за посетители.

" Кръпката " в закона бе стъкмена два дни след правосъдното решение, с което беше оповестена методиката за противозаконна. Поправките бяха импортирани от група депутати от ГЕРБ отпред с ръководителя на земеделската комисия Мария Белова.

Те са в унисон с тезата на ДФЗ, че бенефициентите са нарушили договорните си връзки за финансово подкрепяне по ПРСР 2007-2013, подписани персонално от тях с фонда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР