Народното събрание даде разрешение на Министерството на здравеопазването за допълнителни

...
Народното събрание даде разрешение на Министерството на здравеопазването за допълнителни
Коментари Харесай

Поредни промени в извънредния закон, отново засегнаха и хазарта

Народното заседание даде позволение на Министерството на здравеопазването за спомагателни заплащания на чиновниците от системата по отношение на ковид.
Работещите на първа линия лекари и други медицински лица ще могат да получават в допълнение възнаграждение поради СOVID-19 до три месеца след анулация на изключителното състояние в страната.
 На първо четене: Приеха нови промени в Закона за изключителното състояние с препратки към други закони На първо четене: Приеха нови промени в Закона за изключителното състояние с препратки към други закони
Парламентът утвърди на първо четене нови промени в Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, с които се дават ф...
Текстовете плануват още да може да се изплащат спомагателни хонорари за реализирани резултати, които ще са в допълнение на тези, позволени в в този момент настоящия Закон за държавния чиновник (до 30% от заплатата). Те ще се дават и на хората, които се занимават с слагане на ваксини.
Прие се смяна в Закона за локалните налози и такси, съгласно която новият метод на пресмятане новата такса боклук - на брой замърсители, да влезе в действие през втората година, последваща публикуването на резултатите от преброяването на популацията. Т.е. не по-рано от 2024 година
Депутатите взеха решение общините да не бъдат глобени, в случай че имат неизплатени безлихвени заеми към бюджета. Дава им се опция, в случай че не са ги изплатили до края на предходната година да могат да го създадат до два месеца след края на изключителната епидемиологична конюнктура.
Прието беше още приходът на доброволните приемни фамилии да е еднакъв на този на околните и роднините на дете с над 90% увреждане.
хазарта " alt= " През 10 закона - в 11-ти ръководещите отново се занимават с хазарта " class= " image wp-post-image no-display appear lazyload " dsrc= " https://i1.actualno.com/actualno_2013/upload/news/2015/02/19/0362990001424344800_1556010_144x110.webp " > През 10 закона - в 11-ти ръководещите отново се занимават с хазарта
През 10 закона - в 11-ти ръководещите отново се занимават с
хазарта, а не с проблемите на децата в неравностойно състояние. Това съобщи д...
Промените в Закона за
хазарта за следващ път бяха разкритикувани от опозицията. Те не са съгласни, че тези ремонти минават през преходни и заключителни разпореждания на изключителния закон. Допълненията бяха признати без спор.
В Закона за изключителното състояние беше признато още неплатеният отпуск от 90 календарни дни, взет поради пандемията, да бъде признаван за трудов стаж, което ще важи единствено за тази година.
По време на неплатения отпуск обаче всеки ще би трябвало за своя сметка да заплаща минималните здравни вноски, с цел да не загуби здравноосигурителните си права.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР