Народният представител внася предложение в парламента за финансиране на 17

...
Народният представител внася предложение в парламента за финансиране на 17
Коментари Харесай

Дани Каназирева внася предложение в парламента за финансиране на 17 проекта в Пловдив и областта

Народният представител внася предложение в Народното събрание за финансиране на 17 плана в Пловдив и региона.

Народният представител Дани Каназирева предлага от републиканския бюджет през 2022 година да се обезпечи финансирането на 17 значими плана в Пловдив и региона. Мотивираното предложение се внася за разискване сред първо и второ четене на проектобюджета.

Каназирева чака средства за три обекта в Пловдив. Това са ремонт и реорганизация на Рогошко шосе в рамките на община Пловдив с дължина на трасето 5,1км и планирана стойност 7 млн.лв., създаване на олимпийски плувен комплекс „ Младост “ за 19 млн. лева, реституция и главен ремонт на Хуманитарна гимназия “Св.св. Кирил и Методий” за 6,5 млн.лв.
свързани новини183568на 30.01.2022
„ Рогошко шосе е в сериозно положение - с неравности по пътната настилка, което е причина за пътно-транспортни катастрофи на тази основна, входно – изходна артерия на Пловдив. Плувният комплекс е нужен за плувните клубове, учениците от Спортно учебно заведение “Васил Левски”, детските спортни школи “, показва в претекстовете си Каназирева.

Тя е безапелационна, че страната би трябвало да обърне огромно внимание на инфраструктурата в Пловдивска област, тъй като общините не са в положение да я развиват със лични средства.

“За реконструкцията на пътя Йоаким Груево-Перущица-Скобелево, с обща дължина 17,5 км, са нужни 15 млн.лв. Финансирането ще подсигурява връзка с планинските села Скобелево и Чурен, както и достъп до известната туристическа дестинация курортен комплекс „ Върховръх “”, акцентира Каназирева.

В предлагането си тя подчертава на финансова поддръжка за реорганизация на външен тръбопровод в Брезово с планирана стойност 2,6 млн.лв. Водопроводната мрежа е изцяло амортизирана и с изминал експлоатационен период, което води до загуби на вода.

В Хисаря се надяват на 7 млн. лева държавно финансиране за нов пешеходен мост. „ Проектът дава опция за директна връзка на административния център на града и археологическия резерват „ Хисаря “, които са най-посещаваните места в курорта. Общината няма опция да задели средства от своя бюджет “, отбелязва Каназирева.

Народният представител предлага страната да отпусне средства и за реорганизация на амортизираната водопроводна мрежа в гр. Стамболийски с планирана стойност 2 708 936,93 лева В плана се планува също по този начин замяна на тръбопровод на 11 улици и изцяло възобновяване на пътното платно на път III-866 ул. “Bасил Левски”.

В община Раковски финансова поддръжка от страната би трябвало да има за реорганизация на осем улици, измежду които са „ Антим I “ и „ Георги Мичев “, за 1 930 447, 99 лева Улиците са в извънредно неприятно положение – главно с насипана пръст, което затруднява жителите, изключително тези в неравностойно състояние.

В същата община би трябвало да бъде осъществена рехабилитация на част от път Маноле-Белозем/-Шишманци-Раковски, кв.Секирово-кв.Парчевич на стойност 2 427 816,11 лева „ Това е доста значима пътна артерия, свързваща Автомагистрала „ Тракия “ с Индустриална зона Раковски “, акцентира Каназирева.

Депутатът предлага да се финансира реорганизация и обзавеждане на съществуващата учебна постройка в Куклен и преустройството й за предучилищни потребности. Прогнозната стойност е 1 млн. лева

В община Съединение от извънредно значимо значение е да се обезпечат средства за цялостна рехабилитация на водопроводната мрежа, създаване на пречиствателна станция, довеждащ колектор и вътрешна канализационна мрежа. „ В Съединение няма канализация и пречиствателна станция за отпадни води, което е сериозен проблем, както от екологичен, по този начин и от социално-икономически темперамент “, аргументира се депутатът.

Средства в размер на 10 млн. лв. са нужни за община Марица за реконструкцията на улиците в 19-те обитаеми места. Интересът на крупните вложители към общинa Марица непрестанно пораства, в къси периоди се обособиха огромни промишлени зони, строят се нови жилищни сгpади в новообразувани квартали и инфраструктурата придобива все по-голямо значение, показва се в предлагането за проектобюджета.

В община Марица разчитат на държавна поддръжка и за плана за подмянaта на уличното осветяване в селата, измежду които са Войводиново, Граф Игнатиево и Труд. Прогнозната стойност е 2,5 млн. лева за LED системата, която подсигурява 40 % спестовност на тока и към този момент е въведена в с. Ясно поле, с. Манолско конаре, с. Кpислово, с. Tpилистник и с. Стpoево.

Два значими плана чакат финансиране в община Карлово. Те са за рехабилитация и реорганизация на общински пътища и водопроводна мрежа в с. Московец и в с. Ведраре.

Каназирева предлага от републиканския бюджет да се дават средства за реорганизация и рационализация на общинския пазар в Асеновград в размер на 4 002 765 лева През 2018 година е изпълнен първият стадий от плана, вторият планува затрупан пазар с двуетажна солидна постройка, благоустрояване и озеленяване.

За Калояново е значимо да се обезпечат средства за замяна на водопроводна мрежа с дължина 1320 м., с планирана стойност 1 950 000 лева Етернитовите тръби са от 60-70-те години, амортизирани са и постоянно аварират, водейки до огромни загуби на вода.

„ Общините нямат задоволително лични средства, изключително през тази година, когато издръжката набъбна фрапантно поради скъпия ток. Бюджетите са извънредно незадоволителни, с цел да се осъществят огромните планове с локалните доходи. Надявам се, че сътрудниците в Народното събрание и държавното управление ще се отнесат с схващане за решаването на значимите проблеми на жителите и бизнеса в Пловдив и региона “, разяснява Дани Каназирева.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР