Народният представител Владимир Тошев и общинското ръководство на ГЕРБ-Видин подпомогнаха

...
Народният представител Владимир Тошев и общинското ръководство на ГЕРБ-Видин подпомогнаха
Коментари Харесай

ГЕРБ-Видин подкрепи ученически волейболен отбор

Народният представител Владимир Тошев и общинското управление на ГЕРБ-Видин подкрепиха присъединяване на тима по волейбол – девойки, възрастова група VI-VIII клас, на Природо-математическа гимназия „ Екзарх Антим I” за идното им присъединяване в Световните училищен игри.

Волейболистките от ПМГ, първенци на България за 2018г., показват страната ни в влиятелното съревнование, което ще се организира в град Пореч, Република Хърватия от 29 март до 7 април. Представители на младежката конструкция на ГЕРБ-Видин се срещнаха с помощник-директора на образователното заведение Жени Спасова и преподавателя по физическо образование и спорт в гимназията Росен Ракаджиев, който е избран за формален лидер на българската делегация за Световните училищен игри от Българската асоциация на спорта за учащи.

„ Нашият волейболен тим към този момент пет години е измежду финалистите на Държавните училищен игри. Целта ни беше първото място и присъединяване на Световно. Така че, за нас това е сбъдната мечта”, показа Росен Ракаджиев. Той подчертава на отличното показване, което ученическите спортни клубове от Видин имат на влиятелни надпревари. „ От 2000 година, от която водим статистика, Видин е в топ 6 по брой класирани тимове и участия на финали. Ежегодно се връщаме с медали. Нямаме пропуск”, безапелационен бе преподавателят по физическа образование и спорт Росен Ракаджиев. Той благодари на младежите от ГЕРБ за поддръжката и напомни, че със съдействието на министъра на младежта и спорта Красен Кралев страната заплаща пътните разноски на тимовете, които вземат участие в Световните училищен игри.

От МГЕРБ пожелаха триумф на младите волейболистки: „ Всички ние се гордеем, че точно нашите девойки ще показват България и сме уверени, че ще играят с готовност и воля за победа. Желаем на тима и треньорите „ На добър час”.

Младежите от ГЕРБ се срещнаха и с хода на ремонтните действия в Природо-математическата гимназия, където със средства по Оперативна програма „ Региони в растеж” се прави съществена реорганизация на постройката и оформяне на околното пространство и се построява нов физкултурен салон.”Видинската математическа гимназия е основана през 1972 година. Оттогава, към този момент генерации възпитаници и учители, чакаме този състезателен салон”, сподели помощник-директорът Женя Спасова.

Кметът Огнян Ценков също пожела на волейболистките да не престават да отстояват с чест името на своето учебно заведение и на своя град. Община Видин обезпечи спортните екипи на състезателките.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР