Народният представител от БСП с питане до регионалния министър Жителите

...
Народният представител от БСП с питане до регионалния министър Жителите
Коментари Харесай

Иван Ченчев: Жители на софийско село са откъснати без път, дори и линейка не може да стигне дотам

Народният представител от Българска социалистическа партия с запитване до районния министър

Жителите на село Ямна, Софийска област са откъснати от света без път, до такава степен даже кола за спешна помощ не може да стигне. Този проблем сложи в границите на парламентарен въпрос до районния министър Гроздан Караджов зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия на България " и депутат от София-област Иван Ченчев.

„ Пътят Етрополе-с. Ямна освен е в неприятно положение, не просто е разрушен и рисков, а подобен път просто няма, отсъства. Хората в селото няма по какъв начин да стигнат до града, без значение дали е пешком или с превоз, дали е за работа или за неотложна помощ. Това, че жителите на това красиво село се пробват да развиват туризъм, а при тази обстановка са обречени, е втори сериозен проблем “, уточни Иван Ченчев.

Пътят от Етрополе за село Ямна, който минава и през селото е от част от третокласния републикански път III - 3701 Етрополе - Черни Вит. Последно пътят е ремонтиран преди 36 години. Вече е изцяло непристъпен поради големите дупки и четирите съществени свлачища в този откъслек.

Народният представител насочи запитване до районния министър ще бъде ли изработен пътят Етрополе-с. Ямна и по кое време.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР