Народният представител от БСП и бивш министър на външните работи

...
Народният представител от БСП и бивш министър на външните работи
Коментари Харесай

Вигенин: Вдигналите ветото срещу РСМ осъзнават, че направиха грешка

Народният представител от Българска социалистическа партия и някогашен министър на външните работи Кристиан Вигенин изрично осъди  от четвъртък и уточни - партиите, вдигнали предишното лято, към този момент съжаляват за действието си.

" Помните нашата позиция, че РСМ не беше подготвена за тази стъпка, че предстоеше още работа , трябваше да бъдат реализирани съответни резултати преди да бъде взето това решение, а не да се прибързва с него. Което виждаме, че беше възприето от македонската страна като поредна подготвеност от страна на България да прави взаимни отстъпки , като една етапна победа, реализирана не с нужните стъпки, а с следващата отстъпка от България. Мисля, че тези, които толкоз въодушевено гласоподаваха за рухването на ветото и приемането на така наречен френско предложение, през днешния ден осъзнават, че направиха неточност ", отговори на въпрос на News.bg Вигенин.

Случаят от нощес е натурален резултат от  на двустранните връзки сред София и Скопие, които са такива не по виновност на българската страна, уточни националният представител.
 Балабанов: Отговорност за случая в Скопие носят вдигналите ветото
Балабанов: Отговорност за случая в Скопие носят вдигналите ветото

Според него Скопие сега няма място в Европейския съюз

" Най-силният политически сигнал е да се преодолеят спънките и българите да бъдат вписани в конституцията на РСМ , по този начин както е стихотворец ангажимент от македонската страна. И се надяваме това да бъде представяно не като някакъв кой знае какъв компромис от македонската страна, а като стъпка в подобряването на двустранните връзки ", сподели още Вигенин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР