Народните представители направиха първата стъпка за прекратяването на концесията на

...
Народните представители направиха първата стъпка за прекратяването на концесията на
Коментари Харесай

Депутатите прекратиха концесията на пристанище „Росенец“

Народните представители направиха първата стъпка за прекратяването на концесията на пристанище „ Росенец “ като одобриха на първо четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна.

Решението беше признато с гласовете на  129 депутата . „ За “ бяха 63-ма от ГЕРБ-СДС, 41 от „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ /ПП-ДБ/ и 25 от Движение за права и свободи. „ Против “ бяха 34-ма от „ Възраждане “ и 8 от Българска социалистическа партия. Същевременно се „ въздържаха “ 4-ма от „ ИТН “ и 9 от Българска социалистическа партия.

Предложението беше импортирано от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, които считат, че по този начин ще се прекрати опцията Русия да употребява българската инфраструктура за финансиране на войната , предава „ БНР “.

Според тях посредством законопроекта ще се осъществяват глобите , наложени с Регламент на Европейския съюз против войната, а и в обсега на глобите попада и концесията на „ Росенец “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР