Народните ни представители от ГЕРБ са против подкрепа на евентуално

...
Народните ни представители от ГЕРБ са против подкрепа на евентуално
Коментари Харесай

Депутатите от ГЕРБ няма да подкрепят ветото на президента за промените в Изборния кодекс

Народните ни представители от ГЕРБ са срещу поддръжка на вероятно несъгласие на Изборния кодекс. Депутатите и членовете на Изпълнителната комисия настояха окончателната позиция на партията и групата да бъде взета, откакто стане ясно решението на президента и претекстовете при взето такова за несъгласие на поправките. Затова ще водим нов диалог откакто има изясненост по тематиката. Това разгласи ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов в централата на партията след съвещание на Изпълнителната комисия и управлението на парламентарната група. Това оповестиха от пресцентъра на партията

С Румен Радев не сме се виждали, не сме си говорили, нито едно деяние не сме съгласували. Това е безспорна неистина и тя се натрапва, сподели още той и добави: „ Повече няма да поносим. Когато има неправда, ще се включваме и ще оборваме, тъй като няма да допуснем една неистина да обикаля “. Бойко Борисов беше безапелационен, че ГЕРБ няма да бъдат избавителен пояс на Промяната. „ Не съм отговорен на „ Продължаваме промяната “, че първо разочароваха нас. Първи разбрахме, че тези сътрудници нямат потенциал. След това от тях се разочарова президентът Плевнелиев, на който отхвърлиха присъединяване в контактната група. Вчера и Румен Радев се отхвърли от тях. Основният им съдружен сътрудник Има Такъв Народ обществено ги упрекна в корупция, а вицепремиерът от тяхното държавно управление Корнелия Нинова ги назова „ дилетанти “ от трибуната на Народното събрание и изясни по какъв начин са лъгали “, съобщи той.

Председателят на ГЕРБ отхвърли да се включи в квалификациите и тълкуването на думата „ самозванец “, която менторът, който сътвори Промяната, употребява по техен адрес, само че подчертава, че от ден на ден български жители схващат непоправимите вреди, които ни нанесоха от тази партия- частни компании с високи комисионни, които ощетяваха данъкоплатците, корупционни покупко-продажби и опити да ни обвързват с Радев поради това, далаверите в ББР, са единствено част от беззаконията и кражбите, на които станахме очевидци в последните 2 години. Много хора бяхме излъгани от тези момчета, добави още той.

Борисов дефинира като жалки изказванията, че ГЕРБ е част от коалиция на „ хартиената бюлетина “. „ Близо 200 хиляди по-малко са дали своят вот за „ Промяната “. И в този момент вършат жалки опити да ни привързват към хартиена бюлетина, което също е огромна операция. Ние ги победихме с над 5% на предните избори и то с техните машини, с техните златни флашки и програмен продукт, с техния вътрешен министър! “, напомни ръководителят на ГЕРБ.

Той уточни, че има няколко дни за опит да създадат постоянно държавно управление и прикани да се остави време на проф. Николай Габровски да организира спокойни диалози, да успокои пристрастеностите и да се опита да образува кабинет. Борисов разпореди на народните представители от ГЕРБ-СДС стремително да работят за приемане на законите по Плана за възобновяване и развиване от Народното събрание.

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР