Народните избраници вече ще заседават в бившия Партиен дом -

...
Народните избраници вече ще заседават в бившия Партиен дом -
Коментари Харесай

Депутатите се връщат в бившия Партиен дом на 1 септември

Народните избраници към този момент ще заседават в някогашния Партиен дом - решение, което беше взето още преди да излязат в отмора. 

Планът е представителната постройка на Народното събрание да затвори за ремонт, само че по кое време ще стартира той, не е ясно.

Голяма част от администрацията на Народно събрание към този момент е пренесла багажа си от кабинетите в новата постройка, а този път публицистите няма да бъдат затворени в мазето.

Медиите ще бъдат настанени в Мраморното предверие и ще имат достъп до това, което се намира пред заседателната зала, което значи, че опцията за контакт с депутатите към този момент не е парирана. 

Инициативата за връщането в същинската постройка на Народното събрание беше на " ИТН " по време на 45-ия парламент и в този момент, в края на лятната сесия, точно водачът на партията Слави Трифонов заподозря, че преместването в Партийния дом от страна на  " некоалицията " ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи е понеже  " се опасяват от националната обич ".

Ремонтът на ремонта в Наказателния кодекс, военната помощ за Украйна и възможни промени на Изборния кодекс са измежду идните задания пред депутатите. През есенната пленарна сесия депутатите възнамеряваха да се заемат и с измененията в Конституцията, които бързат да гласоподават до края на годината.

На 1 септември националните представителите ще стартират с парламентарен надзор и чуване на министри.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР