Народната партия за свобода и демокрация (НПСД) на все още

...
Народната партия за свобода и демокрация (НПСД) на все още
Коментари Харесай

Партията на Марк Рюте минава в опозиция след краха на изборите

Народната партия за независимост и народна власт (НПСД) на към момента настоящия министър председател на Нидерландия Марк Рюте, която бе преобладаваща политическа мощ в страната в последните 13 години, е на път да премине в съпротива след мъчителната загуба на поддръжка на създадените в сряда предварителни парламентарни избори, разяснява партийната лидерка Дилан Йешилгьоз-Зегериус.

На среща на партийните водачи в Хага през днешния ден Йешилгьоз-Зегериус, която понастоящем е министър на правораздаването, сподели, че въпреки всичко НПСД е подготвена да подписа договорка " за толерантност " с десния популист Герт Вилдерс (Партия на свободата), който завоюва безапелационно изборите, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Избирателят се произнесе: НПСД пропуща реда си ", сподели тя и прикани Вилдерс да назначи някого да изследва опциите за работеща коалиция. За нея на водача на Партията на свободата са нужни най-малко две други партии при 37-те места, които му отреждат предварителните резултати от изборите в 150-членната долна камара на нидерландския парламент, показва ДПА. Вилдерс се нуждае от най-малко 76 мандата за болшинство при взимане на решения, прецизира организацията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР