Народът се готви за студена и гладна зима, а държавни

...
Народът се готви за студена и гладна зима, а държавни
Коментари Харесай

Сигнал до Narod.bg: Защо Държавен фонд „Земеделие“ плаща на Гергов и бандита Хари от Пловдив стотици хиляди на месец?

Народът се готви за студена и гладна зима, а държавни служители броят всеки месец десетки хиляди за наем и паркинг. За това алармира четец на Narod.bg. Става дума за структурата на Държавен фонд „ Земеделие “ в Пловдив.

Крайно време е да даде публичност и на разточителствата в страната и по особено в Държавен фонд Земеделие . При най-бедната страна от Европейски Съюз и най-бедния народ в Европа по какъв начин е допустимо териториалната конструкция на ДФЗ в Пловдив да заплаща месечен наем на частни търговски сдружения за постройката, в която се обитава, сума в размер на близо 40 000 лева на месец , пита четец на медията ни.

Според чудесно осведомен източник на Narod.bg постройката в града под Тепетата е частна благосъстоятелност на остарял познайник на локалните – Хари. Той решил да се възползва от рокадата в управлението на Фонда през последния месец и да вдигне наема тройно.

По информация на читател на Narod.bg страната се бърка в допълнение за частен паркинг, който е благосъстоятелност на Георги Гергов и се намира на територията на Панаира, с цел да има къде чиновниците да държат служебните коли.

Според източника ни единствено за паркинг ДФЗ заплаща крупни суми от порядъка на 100 000 лева годишен наем. И то при съществуване на свободен общински и държавен сграден фонд в града.

Кой и в чий интерес служи, с цел да заплаща тези големи суми Фондът и то в ущръб на всички български и европейски жители, пита читателят на Narod.bg.

Според следствие на Plovdiv24.bg сега лобито на Гергов в Държавен фонд Земеделие освен се връща триумфално на постовете си, а даже се издига в служебната подчиненост и завладява столицата. Част от хората на пловдивския предприемач в държавното сдружение бяха краткотрайно извадени отвън играта, само че в този момент се завръщат след последните рокади в институцията, разполагаща с максимален годишен бюджет.

Реклама

Уволнената от предходното управление на ДФЗ поради изнасяне на служебна информация Владислава Казакова към този момент е заместник-изпълнителен шеф на ДФЗ с ресори Директни заплащания на повърхност и Информационни технологии . Тя беше уличена, че непозволено е предоставяла вътрешна информация на консултантска компания, чийто офис се намира пред постройката на ДФЗ-Пловдив.

Според медията Казакова е близка до Гергов и е член на БСП-Пловдив област още от времето, когато предприемачът стана ръководител на регионалния съвет на Столетницата. Издига се от шеф отдел Договориране до краткотрайно изпълняващ длъжността шеф след освобождението преди няколко месеца на Йосиф Ячев.

Бившият шеф на фонда Йосиф Ячев се готви да се върне в остарелия си кабинет. Медии откриха връзка сред уволнението му и наказания шеф на винарска компания от Пловдив, упрекнат от европейските прокурори на Лаура Кьовеши в опит за машинация с евросубсидии. Той работи в регионалната дирекция на Държавна фирма Земеделие от 2003 година, а през 2009 година става шеф. Освобождаването му от поста е по едно и също време със промените на шефовете на всички регионални дирекции. Йосиф Ячев не е изхвърлен от системата, а е преназначен в основен специалист в отдел в Регионалната Разплащателна организация (РРА), защото законът го пази в качеството му на общински консултант в Общински съвет – Раковски. Ячев е племенник на дясната ръка на Гергов – някогашният данъчен №1 на Пловдив Георги Търновалийски.

Началникът на отдел в РРА Жоро Георгиев остава непреклонен през последните 20 година при всички политически промени на върха на страната. Той е директната връзка сред пловдивската конструкция на ДФЗ и централното ръководство в София за пробутване на частни ползи. Преди да постъпи на работа във фонда, Георгиев е раздържавявал свинекомплексите в Пловдивска област, които са добити от работещия в тях като зоотехник Георги Гергов.

След скоростното изстрелване на Владислава Казакова до върха на фонд Земеделие в София, за краткотраен шеф е назначен Пламен Мекинов – до неотдавна шеф отдел на Регионалния механически инспекторат към ДФЗ. Той е единственият, който няма директна връзка с Гергов, само че присъединяване му в частното ООД е въпрос на ползи.

За земеделците в пловдивски регион не е загадка, че всеки проблем може да се реши с посещаване в офиса на ООД-то пред постройката на фонда. Нещата се оправят против избрана сума, а в набора от услуги влиза даже практикуване на напън върху съперник. Всички тези началници си разрешават да изпращат в работно време доближени подчинени от поверените им отдели да правят консултантски услуги на бенефициенти в частния офис. Някой признателен фермер им е дал да употребяват като персонални коли първокласни возила, купени с пари от фонда по мярката за транспортни средства.

В същото време директната им работа като държавни чиновници изостава – подадените от земеделците планове се преглеждат след приключването на съответните периоди, инспекциите се правят през просото и позволяват редица други пропуски.

Най-скандалният случай е неналичието на цяла къща за посетители, „ построена “ в предишен  програмен интервал, за който от Европейски Съюз бяха разпоредени всеобщи инспекции. Въпросната къща е предходна през всички вероятни български инстанции, в това число и общински институции за утвърждения и позволения. Парите са отпуснати и получени от бенефициента, само че самата къща я няма.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР