Наркотиците и употребата на незаконни вещества оказват все по-негативно въздействие

...
Наркотиците и употребата на незаконни вещества оказват все по-негативно въздействие
Коментари Харесай

ЕС: Никога не е имало толкова наркотици в Европа

Наркотиците и използването на противозаконни субстанции оказват все по-негативно влияние върху съвсем всички аспекти на европейския живот, оповестяват от Европейски център за мониторинг на опиати и наркомании.

В годишния си отчет центърът показва, че използването на опиати се следи " съвсем на всички места в нашето общество ", като множеството хора са директно или индиректно наранени от нея или от обвързваните с нея компликации.
Наличността на доста разнообразни неразрешени субстанции също остава настойчиво висока и с . Според центъра казусът става все по-сложен и сложен за справяне.
 и кокаинът са най-употребяваните противозаконни опиати.

В Европейския отчет за опиатите до 2023 година, който обгръща 2021 година, се удостоверява, че канабисът остава най-често употребяваният противозаконен опиат в Европа. Посочва се, че обстановката става все по-трудна за преодоляване заради новите му форми и използва, както и заради необятния набор от политики във всички страни от Европейски Съюз.
През 2021 година 816 тона канабисова смола и 256 тона растителен канабис са били иззети от органите на Европейски Съюз - най-високото им равнище от десетилетие насам.
В същото време се следи исторически висока наличност на кокаин в Европа, като органите на Европейски Съюз са конфискували рекордните 303 тона кокаин.
Наркотикът също по този начин е обвързван с към една пета от смъртните случаи в резултат на свръхдоза през 2021 г.
Въпреки необятно публикуваната приложимост на опиати в Европа помощта за подвластните остава относително ниска.
В отчета се отбелязва, че въпреки обстановката да се е подобрила през годините, към момента има доста работа за извършване.
Стаите за приложимост на опиати (DCR), където подвластните могат да отидат на безвредно място, с цел да използват субстанции, стават все по-разпространени, като оказват помощ за извеждането на хората от улицата, както и обезпечават стерилна среда за приложимост.

В отчета се прибавя, че постоянно се откриват нови, по-силни субстанции, което прави казуса с опиатите в Европа все по-сложен.
 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР