Наричат пловдивското село Мостово МилионеровоМестните се гордеят с богаташи и

...
Наричат пловдивското село Мостово МилионеровоМестните се гордеят с богаташи и
Коментари Харесай

Село с 61 души има 7 милионери. Кои са те?

Наричат пловдивското село Мостово Милионерово Местните се гордеят с богаташи и мечки
В пловдивските село Мостово живеят единствено 61 души, само че 7 от тях са милионери. Затова и се гордеят, че обитаемото им място е известно като Милионерово. Едни от най-богатите хора в Пловдив и в Асеновград са отсам, споделя новият кметски наместник Райчо Тютюнджиев, написа " Марица ". Бившият капитан от полицията Райчо Тютюнджиев е упорит и се е заел съществено с реализирането на два огромни плана. Единият брадясва от 40 години и е за пътя сред селото и близката Кръстова гора. Другият е слагането на нови железни стъпала към именития Караджов камък, с цел да не се претрепят туристите.



Фамилната къща на Александър и Иван Асенови от компания " Хъс " ООД

Имаме си 6-7 милионери и две мечки! Закъде село без мечки и милионери, усмихва се наместникът Райчо Тютюнджиев. Статистиката демонстрира, че отсам в действителност са се пръкнали 7 доста богати жители, въпреки че непрекъснатите поданици в селото са 61 души, и то заедно с махалите Врата, Сини връх, Ряката, Чотрово и Курджиева махала. По пладне актуалните поданици на селото - някогашни водачи в града или гледачи на тютюн, се събират на барбекю в градинката на площада. Вадят бира и пещерска мастика. Оформя се нещо като непринудено Велико национално заседание. И до момента в който дъвчат кебапчета и сланина „ арангле ”, нищят и новините в селото. „ Най-големите предприемачи в България са от Мостово! Първо това е компания „ Хъс ” с двамата братя Александър и Иван Асенови ”, споделя 77-годишният Запрян Желев. Старецът е същински родопчанин и допреди няколко години си е вадил хляба с гледане на тютюн. „ Вече умалях и не виждам ”, споделя той. Къщата на шефа на ”Пълмед· доктор Димитър Димитров гледа към Белинташ.



Къщата на шефа на ”Пълмед· доктор Димитър Димитров гледа към Белинташ

Пловдивската компания за търговия с метали „ Хъс ” ООД е с годишен оборот от към 350 милиона лв.. В единия завършек на селото е родовата къща на двамата братя. В нея допреди няколко години са живеели родителите им. „ В къщата няма нищо първокласно и тя по нищо не се отличава от съседските. Наскоро за няколко дни се върна майката на братята и поздрави всички, които още са в Мостово ”, споделя кметският наместник. Всяка година при започване на есента притежателите на „ Хъс ” ООД раздават на всеки непрекъснато живеещ по един чувал брашно, олио, захар и какви ли не артикули. Другите богати хора от Мостово са Александър Чотров от Чотровата махала, Асен Кикьов от „ Транс Кикьов ” ООД, притежателят на „ Симид ” Димитър Караджов и асеновградските братя Христо и Райчо от колоса за станимашки закуски „ Боби Рач ”. „ Всичките ни богати хора са доста скромни и в никакъв случай не парадират с парите си ”, акцентира 67-годишният някогашен водач Иван. Асен Кикьов доби популярност със свадите към градежа на обекта „ Къща за посетители ” в охраняемата зона на Белинташ. Той и съседът му Димитър Суров се съдиха с години, а РДНСК-Пловдив установи през май 2013-а, че градежът е противозаконен. Мостовци описват, че Кикьов е продал комплекса „ Къща за посетители ”. В началото на живописното село на втория завой е вилата на шефа на болница „ Пълмед ” доктор Димитър Димитров. Това е къщата за посетители „ Кръстова гора ”. Възстановеният каменен родопски дом гледа тъкмо към неповторимите скали на Белинташ. „ Навремето във всяка къща имаше по 4-5 деца. Бяхме 100 къщи, а цялото село ​- към 800 души. Тук идваха на учебно заведение и живееха в общежитие 300 деца от махалите в близост. За тях имаше въжен мост през реката - кипеше живот ”, спомня си Иван. Сега жителите се броят на пръсти, само че пък селото избухва в почивните дни, когато тук дойдат стотиците виладжии. „ Последния уикенд имахме празник и единствено на бившето игрище паркираха над 100 коли и джипове. Пълно бе с народ ”, пресмята кметският наместник Тютюнджиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР