Наред с непобедимия си дух Синиша Михайлович ще бъде запомнен

...
Наред с непобедимия си дух Синиша Михайлович ще бъде запомнен
Коментари Харесай

Спомен за Синиша: как момчето с буйната коса и убийствената левачка плени българска публика

Наред с непобедимия си дух Синиша Михайлович ще бъде запомнен и с умеенето си с лекост да трансформира директни свободни удари в голове. Славният сърбин напусна този свят след 3-годишна борба с левкемията.

Заедно с Андреа Пирло Михайлович държи върха за най-вече попадения от директни свободни удари в историята на италианското състезание - 28.

Паметен за Калчото ще остане един ден преди тъкмо 24 години - 13 декември 1998 година. Тогава като състезател на Лацио Михайлович заби хеттрик от директни свободни удари в мрежата на Сампдория при успеха на своя тим с 5:2. 

В младите години на Синиша и българската аудитория се срещна с майсторския му шут. През пролетта на 1992 година настоящият тогава отличник на Европа Цървена звезда изигра на стадиона на ЦСКА две свои семейства от Купата на европейските първенци - против Панатинайкос и против Сампдория. 23-годишният тогава Михайлович се разписа и в двете срещи.

Срещу гръцкия противник той донесе успеха с 1:0 след тъкмо осъществяване на дузпа. 

След това против италианците пък “препарира ” Джанлука Палиука с левачката от фал за 1:0 за “звездашите ”. После сръбският гранд загуби с 1:3, само че още тогава този гений с буйната коса влезе в сърцата на родните почитатели.

После Сампдория продължи напред и игра край против Барселона на Христо Стоичков. Михайлович пък изкара сезона в Звезда, след което мина в Рома.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР