Наред с културно-историческите забележителности и пейзажът да стане част от

...
Наред с културно-историческите забележителности и пейзажът да стане част от
Коментари Харесай

Предложение: И пейзажът да има статут на туристическа атракция

Наред с културно-историческите забележителности и пейзажът да стане част от туристическите атракции у нас. Това е едно от най-атрактивните оферти, които се разискват от представителите на „ Продължаваме промяната”, „ Демократична България”, Българска социалистическа партия и „ Има подобен народ” в договарянията за сформиране на държавно управление в направлението „ Туризъм”. Според Михаил Михов от „ Демократична България” сходни образци има в Тоскана, който е един от най-важните и в същото време най-красивите райони в Италия, както и в Швейцария.

Според специалистите една от незабавните ограничения би трябвало да бъде финансовата помощ към компаниите в сектора, който бе най-засегнат от пандемията с COVID-19. Друг акцент е презастрояването в курортите ни. Тук още веднъж може да се вземе образец от Швейцария, където празните домове в курортите не могат да надвишават 20%. Да се демократизира законът за директното присъединяване, тъй че решенията да могат да се вземат от локалната общественост.

Класификация на типовете маркирани пешеходни и вело направления и възбрана за придвижване на МПС-та по тях също е измежду проблемите, които би трябвало да бъдат решени.

Сред препоръчаните ограничения е и цялостна проверка на метода на отдаване и стопанисване на високопланинските хижи. Оказва се, че една част от тях даже не са били реституирани след измененията и статутът им е неуточнен.

Закупуване на въздушни коли за спешна помощ, нова тактика за къмпинг туризма и възобновяване на корабоплаването по Дунав също са измежду обсъжданите тематики.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР