Нарастващата инфлация се отразява негативно предимно на групите с фиксирани

...
Нарастващата инфлация се отразява негативно предимно на групите с фиксирани
Коментари Харесай

Как се променя вноската по кредитите, ако те бъдат обединени?

Нарастващата инфлация се отразява отрицателно най-вече на групите с закрепени месечни приходи, които от ден на ден се замислят по какъв начин да неутрализат отрицателните проявления в месечния им бюджет. Един от най-лесните способи, посредством който могат да бъдат усъвършенствани разноските е да бъдат обединени всички отговорности в едно (в това число по кредитни карти, отговорности към небанкови финансови институции, лизинги и др.). Според специалистите от осведомителния портал " Моите пари " аргументите, заради които се подхваща деяние, обвързвано с сливане на отговорностите са няколко:
Улеснява изплащането на едно само обвързване, вместо на няколко Спестяване на разходи По-бързо погашение на задължението  Българите имат необслужвани отговорности в размер приблизително на една заплата
Българите имат необслужвани отговорности в размер приблизително на една заплата

Към кого задлъжняваме най-често?

Обединяването или така наречен " консолидиране " е изключително уместно в случаите, при които по една или друга причина (по-ниски приходи, неспособност за обезпечаване на превод на работна заплата и т.н.) заемите са били по-неизгодни, от актуалните сега.

Какъв ще бъде резултатът от рефинасирането всеки самичък би могъл да пресметне, взимайки поради изискванията (срок на погашение, сума, лихвен процент) по същестуващият заем и този, с който ще се обединят/ рефинансират отговорностите. Ако те са няколко (по кредитни карти, овърдрафт, бързи заеми и т.н.), надлежно и изискванията по тях ще се разграничават. В този случай бихте могли да употребявате средно-претеглен лихвен % на всичките настоящи заеми. За задачата може да се употребява за рефинансиране на заем.
 Какво би трябвало да знаем при кандидатстване за бърз заем
Какво би трябвало да знаем при кандидатстване за бърз заем

Можете да проучите компаниите и като прочетете мненията за тях по другите конгреси

Ако вземем за образец, че първичната сума на отговорностите е в размер на 20 000 лева, при междинен годишен лихвен % от 6.5% и 24 броя издължени месечни погасителни вноски. Примерните изчисления сочат, че месечната погасителна вноска би се намалила с към 20 лева на месец, което ще докара до спестовност в размер на 1 773.55 лева, от това, че заемите са били обединени. Колкото по-висока е разликата сред размера на лихвата (при неизменими други условия) при двата заема, толкоз по-голяма ще бъде изгодата и резултата от сливане на заемите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР