Нарастването на престъпността в Германия през последните години се свързва

...
Нарастването на престъпността в Германия през последните години се свързва
Коментари Харесай

Германски криминолози свързаха увеличената престъпност с притока на мигранти

Нарастването на престъпността в Германия през последните години се свързва с приток на мигранти . Това умозаключение е направено от немски криминолози - създатели на изследване, извършено от Министерство на фамилията, възрастните жители, дамите и младежките въпроси на Германия, оповестява ДПА, представена от ТАСС.

Експерти отпред с някогашния министър на правораздаването на Долна Саксония Кристиан Пфайфър приканват за засилени ограничения и предварителна защита на престъпността измежду младите мигранти, по-специално за разширение на опциите за тяхното присъединяване в езикови курсове, спорт и прекосяването на просветително и професионално образование.

Направен е обстоен разбор на обстановката в Долна Саксония, където в интервала 2014-2016 година броят на записаните насилствени закононарушения се е нараснал с 10,4% , което съгласно криминолозите на 90% е заради притока на бежанци.

Според създателите на отчета това не е изненадващо, защото по-голямата част от мигрантите са мъже на възраст сред 14 и 30 години , а точно тези хора са по-склонни да правят закононарушения. Друга причина за увеличението на престъпността е слагането на бежанци от разнообразни страни в претъпкани убежища.

В 90% от случаите, включващи животозастрашаващи закононарушения, обвинените са търсещи леговище , жертви или пострадали са също други мигранти.

 Германия предлага да заплати на мигрантите да си се приберат у дома
Германия предлага да заплати на мигрантите да си се приберат у дома

Предлагат 3000 евро на неуспелите търсещи леговище, в случай че изберат да се завърнат в страната си

Един от значимите аспекти на казуса е, че бежанците постоянно живеят напълно сами в Германия . " Навсякъде отсъствието на жена има негативно влияние " , съобщи Пфайфер. Той смята, че е оправдано да се съберат бежанците със фамилиите им.

Трябва да се означи, че измежду мигрантите по-рядко закононарушенията са осъществени от сирийци, афганистанци и иракчани, по-често от жители на северноафрикански страни като Мароко, Алжир и Тунис.

Криминолозите означават, че по всяка възможност това се дължи на обстоятелството, че последните имат доста по-малък късмет да останат в Германия. Ето за какво създателите на отчета приканват за подсилване на ограниченията за поддръжка за изселване на мигранти в родните им страни и за по-тясно съдействие с младежите.

 Сексуални похищения в Новогодишната нощ в Берлин
Сексуални похищения в Новогодишната нощ в Берлин

От полицията не прецизират какъв брой тъжби са получени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР