Напрежението трудно може да се скрие, дори когато се забранява

...
Напрежението трудно може да се скрие, дори когато се забранява
Коментари Харесай

Радев: Никой не смее да излезе открито и да предяви обвинения

Напрежението мъчно може да се скрие, даже когато се не разрешава да се произнася името на президента – правя оценка посредническото изпитание на премиера, само че той не може да надвика съпартийците си, съобщи президентът Румен Радев в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

КСНС се провали. Правителството: Няма протест

Плевнелиев: Президентът не може да бори корупцията

„ Самият факт, че политици напуснаха прибързано присъединяване си на съвещание във конгрес, където би трябвало да вземат участие, е индикативен. Абстрахирам се от претекстовете, тъй като законът би трябвало да се съблюдава. След като тематиката за битката с корупция е приоритет на нашето общество, тя би трябвало да е приоритет на нашето управление”, разяснява президентът решението на представителите на ГЕРБ да изоставен прибързано съвещанието на Консултативния съвет за национална сигурност тази седмица.

„ Загубата на кворум не е резултат на полемиките, а е резултат на предварителното овакантяване без авансово предупреждаване”, уточни президентът

„ Общините в България се ръководят от родове, това е неприемливо. След като този модел е циничен, ние би трябвало да се борим, с цел да го променим, без значение от партията, която ръководи. Аз по тази причина и свиках този КСНС”, разясни Радев

„ За да има ефикасна битка с корупцията би трябвало да има наказателно преследване”, акцентира той. „ За мен е ясно едно - не може парламентарното болшинство да излъчва по едно и също време и държавното управление, и управлението на органа за битка с корупцията”.

„ Виждате, че против президента беше хвърлена цяла парламентарна комисия. Правят се безскрупулни внушения за лобизъм и корупция. Никой не смее да излезе намерено и да предяви обвинявания, тъй като знае, че те ще бъдат развенчани. Имаше най-различни опити, аз правя оценка посредническото изпитание на премиера, само че явно че той доста мъчно може да надвика личните си съпартийци “, сподели президентът.

По отношение на парламентарната комисия за избора на нов изтребител за българската войска, Радев разяснява:

„ Закъсняхме доста с целия развой на рационализация на българската войска. Аз пазя проведеният развой на избор, а не избран аероплан. Не е без значение дали самолетът е нов”, уточни президентът. „ Ако в този момент дадем парите за ремонт на МиГ-овете, това ще изяде парите за нов самолет”.

„ Както виждате с една забележителна пристрастеност и борбеност група депутати се хвърлиха да бранят националната пара. Нито една стотинка не е изхарчена. Логично си задаваме въпроса за какво същите борци, бранители на парите на народа не направиха една анкетна комисия за 2 милиарда лева, изхарчени за саниране при голям брой сигнали за нередности, не от през вчерашния ден?”, попита президентът, визирайки одита на Сметната палата, съгласно който е имало жестоко нарушаване на финансовата дисциплинираност, на Закона за обществените финанси при санирането.

Според президента в никакъв случай не е късно да се направи една такава комисия. „ Аз го чакам, мисля, че освен аз “, съобщи той.

„ Печелившо по време на избори е да се приказва за пенсии, само че изборите минаха, а обещанията останаха неизпълнени”, разяснява Радев днешния скандал с неналичието на обещаното покачване на пенсиите на хиляди българи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР